4 къщи са се срутили на ул. "Розова долина"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:51 / 30.05.2012
816
4 от петте къщи на ул. "Розова долина" във Варна, които бяха пред срутване заради свлачищни процеси, вече не съществуват. От тях са останали само развалини. Те са пропаднали след обилните дъждове през последните дни.
В средата на април неочаквано на ул. "Розова долина" в кв. "Аспарухово" започват свлачищни процеси. Сериозно засегнати от тях бяха 5 къщи. От районното кметство бяха издадени предписания за незабавно напускане на сградите. В едната от къщите обаче останаха да живеят 11 души. През изминалия месец с всеки изминал ден пораженията по сградите са ставали все по-сериозни. В нощта срещу вторник 4 от тях се срутват до основи.

3 от срутените сгради са незаконни. Илко Антонов твърди, че неговата къща е строена с разрешително и че й е направил застраховка.

От общинската администрация съобщиха, че причините за срутването на сградите са в геоложкия строеж на ската и че са строени върху насипи. Защо е издадено разрешително за строеж на подобен терен, не е ясно.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).