4 пролетни концерта на училището по изкуства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:33 / 27.03.2015
790
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С много настроение са заредени концертите, които учениците и учителите от Национално училище по изкуствата "Добри Христов" ще предложат на варненската публика през следващите няколко дни.

На 27 март от 18.30 ч. в залата на Градска художествена галерия "Борис Георгиев" в един пъстър вокален концерт на сцената ще излязат настоящи и бивши възпитаници на училището от специалност "Класическо пеене", съпровождани от пианистите, изучаващи клавирен съпровод. Концертът ще бъде посветен на класика на българската музика Добри Христов. Ще прозвучат песни и арии от известни европейски композитори. В концерта ще има и една фолклорна изненада.

На 28 март от 19 часа на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" ще се изявят едни от най-добрите музиканти на училището като солисти на Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна. Дългогодишното сътрудничество на НУИ "Добри Христов" с Театрално-музикалния продуцентски център - Варна предоставя отличната възможност на учениците да направят първите си крачки на сцената в партньорство с голям симфоничен оркестър, като това е един ценен опит, подпомагащ бъдещата им кариера на професионални музиканти. На сцената ще чуем и лауреат от Националния конкурс за пианисти "Мила Михайлова", носител на наградата на ТМПЦ - Варна, която е ученичка в Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" - Пловдив. Концертът ще прозвучи под палката на маестро Стефан Бояджиев - един млад диригент с обещаваща кариера, възпитаник на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна.

На 31 март от 18.30 ч. в залата на Градска художествена галерия "Б. Георгиев" ще се състои поредният концерт-изненада. На сцената ще излязат не ученици, а техните учители. В този станал вече традиционен концерт, учениците ще могат да оценят професионалните умения на своите ментори и да ги аплодират в качеството си на една вече сериозна и зряла публика.

В балетния концерт, който ще се състои на 1 април от 18 ч. на сцената на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", ще можем да видим таланта на малките балетни артисти на училището, както и на техните по-големи съученици от специалност "Класически танц". Ще можем да проследим "не на шега" (каквото е мотото на концерта) тяхното съзряване по трудния път към професионалната сцена, който те успешно извървяват, за да ни направят съпричастни на балетното изкуство.

Наред с това учениците продължават своята подготовка и от екипа на училището ни обещават цяла серия от Великденски концерти през втората половина на месец април. Всички тези изяви на училището са посветени на 70 годишнината от създаването му, която се отбелязва през тази учебна година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).