40 двойки получават финансиране за ин витро процедури във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:44 / 10.04.2020
1760
40 двойки ще получат финансиране от община Варна за ин витро процедури. Това съобщи председателят на комисията по здравеопазване в Общинския съвет проф. Анелия Клисарова, която проведе първото по време на извънредното положение виртуално заседание на комисията, съобщава Радио Варна.

"Подадени бяха 48 молби за финансиране на ин витро процедури, но осем двойки не отговаряха на официалните изисквания. Надяваме се, Дай Боже, на 40 бебенца. Да, коронавирус има, трябва да се пазим, но трябва да се грижим и за всички останали пациенти", подчерта проф. Клисарова.

Друго решение, което беше взето днес, е за отпускане на здравни помощи на граждани.

Председателят на Варненския Общински съвет Тодор Балабанов каза, че се работи по техническата обезпеченост на провеждането на виртуално заседание на Общинския съвет. Сесията вероятно ще бъде следващата седмица.

"Едно от неотложните решения е осигуряването на здравните, социални помощи и тези за ин витро процедури, както и приемането на пакет от мерки за излизане от ситуацията. Разбира се - ограничен на този етап, тъй като не сме наясно с крайните последици и периода, в който ще продължи кризата", допълни Балабанов.

По думите му, повечето общински дружества във Варна търпят сериозни загуби. Над 4 пъти са паднали дневните приходи в "Градски транспорт". Балабанов бе категоричен, че в такава ситуация служителите на дружеството няма да останат без заплати.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).