40 млн.лв. ще струва ремонтът на летище Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
15:10 / 06.08.2011
3279
Договор за изпълнение на строителните работи по проекта за рехабилитация на пистата на летище Варна бе подписан между "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и "Макс Бьогл Бауунтернемунг". Инвестицията е за 40 млн. лв.

Строителните дейности стартират през октомври. Ще бъдат ангажирани около 500 работници. Изпълнителят е с 80-годишна история и се нарежда сред петте най-големи германски строителни компании. Дейността му обхваща от комплексно строителство на сгради до инфраструктурни обекти, включително летища.

През следващите три години "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД ще инвестира в развитието на летищата във Варна и Бургас над 170 млн. лв.

Докато текат строително-ремонтните работи, летище Варна ще бъде затворено от 15 октомври до февруари 2012 г. Тогава полетите от и до Варна ще се обслужват от летище Бургас, а за пътниците ще бъде осигурен безплатен автобусен превоз между двата аеропорта.

В края на лятото е планирано да започне строителството на изцяло нови пътнически терминали на във Варна и Бургас, съобщи говорителят на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" Ивилина Панайотова. Сградите бяха проектирани от известни британски архитекти и се очаква да бъдат пуснати в експлоатация през 2013 г.

За това лято концесионерът на морските летища разшири перона за приемане на самолети на летище Бургас, като пусна в експлоатация 4 нови самолетни стоянки. За да започне строителството на новия терминал, трябваше да бъде освободен терена, като се разрушат редица стари сгради. На тяхно място бяха построени нови съоръжения за карго и администрация.

"Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" е концесионер на морските летища от края на 2006 г.

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).