47 варненски артисти чакат съкращенията си в понеделник

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:45 / 12.09.2010
9800
Списък с имената на 47 служители на Държавната опера - Варна е изнесен на служебния вход на сградата на ДТ "Стоян Бъчваров". Изброените са повикани с официална заповед да се явят на работа в понеделник, 13 септември, пише в-к "Народно дело". Сред колектива се носи убеждението, че именно това са евентуалните съкратени от творческия състав. Причината да са повикани, вероятно е за да получат заповедите си за прекратяване на трудовите правоотношения. За останалите бил издаден друг документ за удължаване на отпуска и официално явяване в сградата след седмица.

Сред изброените се виждат имената на двама хористи, деветима оркестранти, един солист, двама балетисти и работници от обслужващите звена, сред които почти всички сценични, дърводелци, гардеробиери, перукери, разгласяващи и др. Първите, които видели списъка, не се разминали с пристъпи на прилошаване, а и трудно били допуснати до таблото, разказват очевидци.

Водещи критерии за отстраняването на определени хора били наличието или отсъствието на съответното образование, отношение към работата, както и възраст, става ясно от изказвания на служители. В същото време работещите в базата не били допускани до нея по време на отпуска си, споделят някои от тях. Не можели да ползват тоалетните, нито гримьорните с пиана, където поддържали форма. Била отстранена дори рампата за колелета, забелязали тези, които ползвали за придвижване въпросното превозно средство, а не им се разрешавало и да го внасят във фоайето.

Твърденията все още не са потвърдени от новото ръководство в лицето на главния му шеф Славчо Славов, тъй като той не е открит за коментар, допълва изданието.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...
Благомир Коцев: Части от центъра на Варна могат да се превърнат в...
Във Варна: Военноморските сили почетоха паметта на загиналите за ...
Кметът на Варна: Театралният фестивал "Варненско лято" утвърждава...
Кметът Коцев почете Христо Ботев и загиналите за свободата на Бъл...
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).