5% по-високо потребление на ток в Североизточна България по празниците отчете Енергото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:51 / 03.01.2017
1753
Над 5% повече ток са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през периода 31 декември - 2 януари в сравнение със същите дни година по-рано. Това показват данните на компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. 61 хиляди мегаватчаса електроенергия е било потреблението в Североизточна България по време на трите почивни дни. 

Преди година за същия период клиентите са консумирали 58 хиляди мегаватчаса. Най-голямо повишение на потреблението се наблюдава в област Велико Търново, а в област Разград консумацията по време на новогодишните празници 2016-2017 г. е била идентична с тази през същите дни на 2015-2016 г.

 

64 аварийни екипа на Енерго-Про Мрежи бяха в пълна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения през празничните дни. Отчетниците на електроразпределителното дружество също работиха, за да отчетат консумираната електроенергия по обичайния график.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).