50 късметлии ще изживеят морско приключение с "Тол Шипс"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:47 / 02.04.2014
850
В рамките на предстоящото събитие - SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014, което ще стартира във Варна на 30-ти април, ще се реализира и първата за България Практикантска програма, достъпна за всички желаещи любители на ветроходството.

Организаторът на събитието - международната организация Sail Training International (STI), отпуска квота за 50 българи, които ще бъдат разпределени на ветроходите, за да да вземат участие в Регатата като част от екипажите. Единственото изискване за практикантите е да имат навършени 16 години - без значение от пола, образованието, професията и способностите им.

От Варна, през Новоросийск и Сочи, до Констанца, кандидат-моряците ще бъдат неизменна част от корабните екипажи и ще преминат последователно обучение през всички позиции - от юнга до боцман и кърмчия. През цялото време те ще бъдат наблюдавани и подпомагани от професионалисти, а ежедневните им уроци и задачи ще включват както плаване, управление и навигиране, така и готвене, чистене и други "домакински" задължения. Идеалната цел на инициативата е участниците в програмата да се слеят с корабния живот, да усетят духа му и позитивната промяна след всичко преживяно.

Ветроходството е приключение, философия на живот, начин да се изправиш срещу природните сили и да се справиш с предизвикателствата, които те отправят - както физически, така и емоционални. Практикантската програма на STI използва тази философия не само като обучение по ветроходство, но и като средство, чрез което хората да се научат да приемат другите, без значение от тяхната националност, социален или културен произход, да се научат да се справят с различни предизвикателства, да изпитат себе си, да се научат да поемат премерени рискове и да оценят стойността на екипната работа.

Всеки, който някога е искал да стане моряк или капитан на голям кораб, сега има уникалната възможност да осъществи детската си мечта и да изживее едно истинско морско приключение.

Как да се включат в Практикантската програма на SCF Black Sea Tall Ships 2014 заинтересованите могат да разберат тук.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).