500 младежи мерят сили във Варна по реч и дебати на английски език

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:49 / 20.04.2017
1366
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 21-23 април 2017 г. Варна ще бъде домакин на турнир на Фондация "БЕСТ". Това ще е първи "БЕСТ" турнир както за домакините - ГПЧЕ "Йоан Екзарх" и ТУ-Варна, така и за град Варна. Учениците ще се състезават в следните 5 дисциплини на английски език: дебати, оригинална ораторска реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия.

Турнирът във Варна ще бъде 22-ят турнир на БЕСТ и 6-и последен за учебната 2016-2017 година.

Турнирът приветства отбори по английска реч и дебати от цялата страна и цели да събере цялата общност на "БЕСТ" в един град за финален турнир, с който да се закрие учебната и състезателна година.

БЕСТ очаква около 500 души във Варна, като това включва над 360 състезатели от 35 училища.

Фондация "БЕСТ" ще организира още едно мероприятие - Вечер с БЕСТ ("An Evening with BEST") на 27-и май в гр. София, което цели да представи организацията на потенциални донори. 

"БЕСТ" на английски е съкращение на "Български турнири по английска реч и дебати". Основана през 2013 година, Фондация "БЕСТ" предоставя на българските ученици, изучаващи английски език, възможност да бъдат част от общност, където не само да усъвършенстват уменията си по английски език, но и да постигнат личностно развитие. "БЕСТ" си поставя за цел да мотивира учениците да мислят критически, да се изразяват креативно, и да бъдат част от общество, което активно се интересува от бъдещето и успеха на България. Предоставяме възможност за участие в състезания по английска реч и дебати както в България, така и международно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).