53 бебета се родиха във Варна от началото на извънредното положение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:48 / 19.03.2020
1643
53 бебета се родиха във Варна от въвеждането на извънредното положение заради коронавируса. Това показа проучване, направено от Медийна група "Черно море“. 

Във втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство, гинекология и неонатология във Варна новородените от 13 март досега са 18, съобщи управителят проф. д-р Емил Ковачев. Едно от тях се е появило на бял свят с втора степен на недоносеност и е под 2 кг. Болницата е с трето ниво на компетентност по неонатология. 

За родилките се прави всичко възможно престоят им да е в спокойна обстановка. За тях и за персонала са осигурени необходимите лични предпазни средства. Свижданията са забранени още от времето на грипната епидемия, а сега и заради COVID-19, също и влизането на посетители. 

Сградата е подложена на много стриктен дезинфекционен режим, като всички влизащи в нея без изключение са подложени на безконтактно измерване на телесната температура. Ражданията се осъществяват в нормална обстановка, приемаме и спешни случаи, накратко реагираме при всички животозастрашаващи състояния, каза още проф. Ковачев. 

Той апелира хората да не проявяват паника и да спазват стриктно изискванията на здравните власти във връзка с опасността от новия коронавирус. 

В МБАЛ "Света Анна“ новородените от 13 до 17 март са 23. Последните 2 бебета са момичета, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. За родилките и медицинския персонал на родилното отделение са осигурени лични предпазни средства и храна.   

12 бебета са поели първата си глътка въздух в Медицински комплекс "Майчин дом“ във Варна, съобщи управителят д-р Максим Яков. Работата в лечебното заведение е в нормален ритъм при спазването на строг пропускателен режим. 

Дезинфекция се извършва почти на всеки час, персоналът на входа освен с маски разполага и с предпазни очила. Лечебното заведение е осигурило за всички достатъчно лични предпазни средства. Част от административния персонал работи по график дистанционно съобразно изискванията на националния оперативен щаб.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).