Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
53 бебета се родиха във Варна от началото на извънредното положение
Автор: Екип Varna24.bg 12:48 / 19.03.2020Коментари (0)1622
©
53 бебета се родиха във Варна от въвеждането на извънредното положение заради коронавируса. Това показа проучване, направено от Медийна група "Черно море“. 

Във втората по големина и единствената извън столицата Специализирана болница по акушерство, гинекология и неонатология във Варна новородените от 13 март досега са 18, съобщи управителят проф. д-р Емил Ковачев. Едно от тях се е появило на бял свят с втора степен на недоносеност и е под 2 кг. Болницата е с трето ниво на компетентност по неонатология. 

За родилките се прави всичко възможно престоят им да е в спокойна обстановка. За тях и за персонала са осигурени необходимите лични предпазни средства. Свижданията са забранени още от времето на грипната епидемия, а сега и заради COVID-19, също и влизането на посетители. 

Сградата е подложена на много стриктен дезинфекционен режим, като всички влизащи в нея без изключение са подложени на безконтактно измерване на телесната температура. Ражданията се осъществяват в нормална обстановка, приемаме и спешни случаи, накратко реагираме при всички животозастрашаващи състояния, каза още проф. Ковачев. 

Той апелира хората да не проявяват паника и да спазват стриктно изискванията на здравните власти във връзка с опасността от новия коронавирус. 

В МБАЛ "Света Анна“ новородените от 13 до 17 март са 23. Последните 2 бебета са момичета, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. За родилките и медицинския персонал на родилното отделение са осигурени лични предпазни средства и храна.   

12 бебета са поели първата си глътка въздух в Медицински комплекс "Майчин дом“ във Варна, съобщи управителят д-р Максим Яков. Работата в лечебното заведение е в нормален ритъм при спазването на строг пропускателен режим. 

Дезинфекция се извършва почти на всеки час, персоналът на входа освен с маски разполага и с предпазни очила. Лечебното заведение е осигурило за всички достатъчно лични предпазни средства. Част от административния персонал работи по график дистанционно съобразно изискванията на националния оперативен щаб.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: