532 абсолвенти се дипломираха на тържествена церемония във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:33 / 17.11.2019
7103
332 здравни професионалисти от Факултета по обществено здравеопазване и 200 от Медицински колеж – Варна се дипломираха на тържествена церемония в Двореца на културата и спорта. Официалното събитие се състоя вчера пред очите на близките и приятелите на завършващите в препълнената зала.

Под звуците на студентския химн в залата бе посрещнато академичното ръководство на университета, заедно с членовете на академичния състав, които за първи път също бяха част от тържествената процесия на промоцията.

Дипломантите от специалности "Медицинска сестра“ и "Акушерка“ се заклеха в морала на древните лечители, повтаряйки клетвата за посвещаване в професията след ръководителят на Катедра "Здравни грижи“ проф. Силвия Борисова и абсолвентките Нона Тасева от специалност "Медицинска сестра“ и Ралица Николова от специалност "Акушерка“. 3 от абсолвентите от специалност "Медицинска сестра“ получиха парични награди от изпълнителния директор на УМБАЛ "Света Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов.

86 са отличниците от двете звена на университета, чиито дипломи връчи лично ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов. Той се обърна към всички завършващи с думите:

"От днес вие ще поемете своя път в професиите, които сте избрали. От вашите умения, усилия и професионализъм ще зависи качеството на грижите за пациентите, развитието на организациите и институциите в здравната ни система, бъдещето на здравеопазването като цяло! Нека моралът и етиката да бъдат водещи във всяко ваше действие и мисъл.“

Приветствие към дипломантите поднесе и зам.-председателя на Народното събрание на Република България д-р Нигяр Джафер, която е възпитаник на МУ-Варна.

Към медицинското съсловие в България се присъединиха още дипломанти от специалностите: "Медицинска сестра“, "Акушерка“, "Здравен мениджмънт“, "Управление на здравните грижи“, "Фармацевтичен мениджмънт“, "Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“, "Опазване и контрол на общественото здраве“, "Оптометрист“, ОКС "Бакалавър“ и "Магистър“ и "Инспектор обществено здраве“, "Медицински козметик“, "Медицински оптик“, "Зъботехник“, "Помощник-фармацевт“, "Рехабилитатор“, "Медицински лаборант“ и "Рентгенов лаборант“, ОКС “Професионален бакалавър“. Техните дипломи бяха връчени от декана на Факултета по обществено здравеопазване доц. д-р Клара Докова и директора на Медицински колеж проф. д-р Димитричка Близнакова.

Красимира Димитрова и Виктория Живкова от специалност "Здравен мениджмънт“ , Цветелина Михова от специалност "Оптометрист“, Десислава Йовчева от специалност "Рентгенов лаборант“ и Яница Ташева от специалност "Рехабилитатор“ получиха плакети "Отличник на Випуск 2019“, а всички отличници от ОКС "Бакалавър“ и "Професионален бакалавър“ получиха парични награди от ректора. Парични награди от кмета на Варна бяха предоставени за четирима от отличниците, а изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов награди 3 медицински сестри с парични награди.

Университетска болница "Св. Марина" – Варна, Специализираната акушеро-гинекологична болница  "Проф. д-р Димитър Стаматов“, Очна болница- Варна, Майчин дом- Варна и клиника "Дентапрайм“ осигуриха свободни работни места за голяма част от завършващите абсолвенти.

Председателят на Студентски съвет г-н Божидар Касабов връчи почетни плакети и грамоти за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ – Варна на Ивелина Борисова и Ванина Керанова от специалност "Здравен мениджмънт“ и Мартин Кръстев от специалност "Рехабилитатор“.

Почетни грамоти бяха връчени и на Преслава Славова от специалност "Медицинска сестра“, Николай Колев от специалност "Помощник-фармацевт“ и Красен Бойчев от специалност "Медицински оптик“ за активна дейност в отбелязващия 5-ата си годишнина Студентски танцов състав "Диана“. Наградите връчи ръководителят на учебен сектор "Спорт“ г-жа Жулиета Виденова.

Музикални поздрави към завършващите студенти бяха изпълненията на солистите на Варненската опера Даниела Димова и Пламен Димитров, както танцьорите от СТС "Диана“ при МУ-Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).