Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
532 абсолвенти се дипломираха на тържествена церемония във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 17.11.2019Коментари (0)7098
332 здравни професионалисти от Факултета по обществено здравеопазване и 200 от Медицински колеж – Варна се дипломираха на тържествена церемония в Двореца на културата и спорта. Официалното събитие се състоя вчера пред очите на близките и приятелите на завършващите в препълнената зала.

Под звуците на студентския химн в залата бе посрещнато академичното ръководство на университета, заедно с членовете на академичния състав, които за първи път също бяха част от тържествената процесия на промоцията.

Дипломантите от специалности "Медицинска сестра“ и "Акушерка“ се заклеха в морала на древните лечители, повтаряйки клетвата за посвещаване в професията след ръководителят на Катедра "Здравни грижи“ проф. Силвия Борисова и абсолвентките Нона Тасева от специалност "Медицинска сестра“ и Ралица Николова от специалност "Акушерка“. 3 от абсолвентите от специалност "Медицинска сестра“ получиха парични награди от изпълнителния директор на УМБАЛ "Света Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов.

86 са отличниците от двете звена на университета, чиито дипломи връчи лично ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов. Той се обърна към всички завършващи с думите:

"От днес вие ще поемете своя път в професиите, които сте избрали. От вашите умения, усилия и професионализъм ще зависи качеството на грижите за пациентите, развитието на организациите и институциите в здравната ни система, бъдещето на здравеопазването като цяло! Нека моралът и етиката да бъдат водещи във всяко ваше действие и мисъл.“

Приветствие към дипломантите поднесе и зам.-председателя на Народното събрание на Република България д-р Нигяр Джафер, която е възпитаник на МУ-Варна.

Към медицинското съсловие в България се присъединиха още дипломанти от специалностите: "Медицинска сестра“, "Акушерка“, "Здравен мениджмънт“, "Управление на здравните грижи“, "Фармацевтичен мениджмънт“, "Рехабилитация, морелечение, уелнес и СПА“, "Опазване и контрол на общественото здраве“, "Оптометрист“, ОКС "Бакалавър“ и "Магистър“ и "Инспектор обществено здраве“, "Медицински козметик“, "Медицински оптик“, "Зъботехник“, "Помощник-фармацевт“, "Рехабилитатор“, "Медицински лаборант“ и "Рентгенов лаборант“, ОКС “Професионален бакалавър“. Техните дипломи бяха връчени от декана на Факултета по обществено здравеопазване доц. д-р Клара Докова и директора на Медицински колеж проф. д-р Димитричка Близнакова.

Красимира Димитрова и Виктория Живкова от специалност "Здравен мениджмънт“ , Цветелина Михова от специалност "Оптометрист“, Десислава Йовчева от специалност "Рентгенов лаборант“ и Яница Ташева от специалност "Рехабилитатор“ получиха плакети "Отличник на Випуск 2019“, а всички отличници от ОКС "Бакалавър“ и "Професионален бакалавър“ получиха парични награди от ректора. Парични награди от кмета на Варна бяха предоставени за четирима от отличниците, а изпълнителният директор на УМБАЛ "Св. Марина“ проф. д-р Валентин Игнатов награди 3 медицински сестри с парични награди.

Университетска болница "Св. Марина" – Варна, Специализираната акушеро-гинекологична болница  "Проф. д-р Димитър Стаматов“, Очна болница- Варна, Майчин дом- Варна и клиника "Дентапрайм“ осигуриха свободни работни места за голяма част от завършващите абсолвенти.

Председателят на Студентски съвет г-н Божидар Касабов връчи почетни плакети и грамоти за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентски съвет в МУ – Варна на Ивелина Борисова и Ванина Керанова от специалност "Здравен мениджмънт“ и Мартин Кръстев от специалност "Рехабилитатор“.

Почетни грамоти бяха връчени и на Преслава Славова от специалност "Медицинска сестра“, Николай Колев от специалност "Помощник-фармацевт“ и Красен Бойчев от специалност "Медицински оптик“ за активна дейност в отбелязващия 5-ата си годишнина Студентски танцов състав "Диана“. Наградите връчи ръководителят на учебен сектор "Спорт“ г-жа Жулиета Виденова.

Музикални поздрави към завършващите студенти бяха изпълненията на солистите на Варненската опера Даниела Димова и Пламен Димитров, както танцьорите от СТС "Диана“ при МУ-Варна.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: