Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
550 лв. не достигат за създаване на първата школа по интегриран танц в България
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 09.03.2015Коментари (0)1022
©
550 лева не достигат за създаване на първата школа по интегриран танц в България. Това съобщи Слав Панайотов, председател на сдружение "Нова Варна". Целта на проекта е да се даде повече възможност на хората, които се занимават с изкуство, да творят и да се себеизразяват. Школата ще подпомогне лицата с увреждания, ще ги насърчи да допринесат за развитието на обществото, да създават продукти и културни събития, подходящи за различен тип аудитория, ще въведе нови форми на заетост за хората в неравностойно положение, за да реализират дейности, в които мъже и жени с различни умения правят нещо смислено заедно и др.

Училището по интегрирани танци ще се финансира на проектен принцип.

Инициаторите му обясняват, че интегрирания танц позволява на хора с и без увреждания да танцуват заедно под обща хореография и музика. Представленията се разпродават. Трябва да успеем в България, защото така ще покажем на ръководители на школи, училища, хореографи, мениджъри на културни институции, че могат да работят с различни хора. Ще насърчим хората с увреждания (главно на тези с физически увреждания), да бъдат смели и да се конкурират.

В основата на проекта е Пламен Любенов - 20 годишен ентусиазиран брейк - танцьор. Работи по проекта от повече от една година и оттогава датира контакта му с ирландската група по интегриран танц CROI GLAN. Такъв завършен и динамичен танцьор, при това - самоук, няма как да остане незабелязан, затова сега е време Пламен да се върне отново и да прекара 20 дни: от 12 от 31 март 2015 отново в Корк, за да се включи в обучение по съвременен танц, работа с група хора с различни умения, да репетира нов спектакъл, да работи с хора с множествени увреждания: така цялата група се отплаща на обществото.

След тези обучения и репетиции Пламен ще участва в спектакъл и турне, но сега трябва да финансира пътуването и престоя си сам.

Пламен има опит при работата с международни групи, в неформалното обучение и вече е участвал в над 8 международни проекта и има 6 YOUTHPASS сертификата.
Пламен вече участва в програмата за популяризиране на Варна като Европейска Младежка Столица през 2017-та година, а резиденцията в Корк ще му помогне да бъде още по-интересен обучител.

Резиденцията по съвременен интегриран танц ще се проведе в периода 12-30 март 2015 и включва сесии по танц, работа в група по интегриран танц, работа с хора с множествени увреждания, работа с медии, репетиции за спектакъл.
Всеки, който може да помогне, може да стори това като приведе средства по банковата сметка на ЮЛНЦ "Нова Варна", IBAN: BG22STSA93000022360716, BIC: STSABGSF, Банка ДСК ЕАД, Основание за плащане: проект "интегриран танц", обясни Слав Панайотов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: