550 лв. не достигат за създаване на първата школа по интегриран танц в България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 09.03.2015
1036
550 лева не достигат за създаване на първата школа по интегриран танц в България. Това съобщи Слав Панайотов, председател на сдружение "Нова Варна". Целта на проекта е да се даде повече възможност на хората, които се занимават с изкуство, да творят и да се себеизразяват. Школата ще подпомогне лицата с увреждания, ще ги насърчи да допринесат за развитието на обществото, да създават продукти и културни събития, подходящи за различен тип аудитория, ще въведе нови форми на заетост за хората в неравностойно положение, за да реализират дейности, в които мъже и жени с различни умения правят нещо смислено заедно и др.

Училището по интегрирани танци ще се финансира на проектен принцип.

Инициаторите му обясняват, че интегрирания танц позволява на хора с и без увреждания да танцуват заедно под обща хореография и музика. Представленията се разпродават. Трябва да успеем в България, защото така ще покажем на ръководители на школи, училища, хореографи, мениджъри на културни институции, че могат да работят с различни хора. Ще насърчим хората с увреждания (главно на тези с физически увреждания), да бъдат смели и да се конкурират.

В основата на проекта е Пламен Любенов - 20 годишен ентусиазиран брейк - танцьор. Работи по проекта от повече от една година и оттогава датира контакта му с ирландската група по интегриран танц CROI GLAN. Такъв завършен и динамичен танцьор, при това - самоук, няма как да остане незабелязан, затова сега е време Пламен да се върне отново и да прекара 20 дни: от 12 от 31 март 2015 отново в Корк, за да се включи в обучение по съвременен танц, работа с група хора с различни умения, да репетира нов спектакъл, да работи с хора с множествени увреждания: така цялата група се отплаща на обществото.

След тези обучения и репетиции Пламен ще участва в спектакъл и турне, но сега трябва да финансира пътуването и престоя си сам.

Пламен има опит при работата с международни групи, в неформалното обучение и вече е участвал в над 8 международни проекта и има 6 YOUTHPASS сертификата.
Пламен вече участва в програмата за популяризиране на Варна като Европейска Младежка Столица през 2017-та година, а резиденцията в Корк ще му помогне да бъде още по-интересен обучител.

Резиденцията по съвременен интегриран танц ще се проведе в периода 12-30 март 2015 и включва сесии по танц, работа в група по интегриран танц, работа с хора с множествени увреждания, работа с медии, репетиции за спектакъл.
Всеки, който може да помогне, може да стори това като приведе средства по банковата сметка на ЮЛНЦ "Нова Варна", IBAN: BG22STSA93000022360716, BIC: STSABGSF, Банка ДСК ЕАД, Основание за плащане: проект "интегриран танц", обясни Слав Панайотов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ремонт на тръбата за Варна спира движението в ключов участък на А...
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).