Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
6 години и половина след убийство в село Божурово привлякоха обвиняем
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 14.05.2019Коментари (0)1410
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди като правилно, законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд - Добрич от 5 май тази година, с което е била определена мярка за неотклонение "задържане под стража" на Биляй М., разследван за убийство, извършено през 2012г. в село Божурово. 30-годишният мъж от Добрич е привлечен като обвиняем за това, че на 3 ноември 2012г. умишлено е убил жител на селото. Убийството било извършено през нощта в дома на пострадалия след употреба на алкохол и възникнал скандал между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта в леглото си. Лежал безжизнен по очи, а по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв. Съдебномедицинска експертиза установила множество наранявания по главата и тялото му, причинени от удари. По делото има данни, че часове след убийството, обвиняемият отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания, Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България.

Съставът на Варненския апелативен съд днес сподели всички основания, с които първата съдебна инстанция е определила най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо обвиняемия. В материалите по делото има свидетелски показания и други материали, които водят и този съд до обосновано предположение, че Биляй е съпричастен към повдигнатото му обвинение за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Предвид данните, че младият мъж вече се е укривал, бил е привлечен задочно като обвиняем, бил е издирван с ЕЗА и е използвал чужди документи за самоличност, и апелативният съд споделя основанията на ОС – Добрич, че е реална опасността при по-лека мярка за неотклонение Биляй да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Биляй М., разследван за убийство, извършено през 2012г. в село Божурово не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: