6-има варненци са ухапани от кърлежи през изминалата седмица

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 09.04.2012
549
Регистрираната през изминалата седмица в РЗИ гр. Варна заразна заболеваемост е с обичайната за сезона характеристика, съобщават от институцията в морския град.

През седмицата e незначително повишен абсолютният брой на регистрираните чревни инфекциозни заболявания спрямо предходната седмица - 38 срещу 30 случая. Същите са представени от 30 случая на инфекциозен ентероколит, 5 случая на ротавирусен ентерит, 1 случай на вирусен хепатит и два на колиентерита.

През разглеждания период са регистрирани 71 срещу 97 въздушно-капкови инфекции през предходната седмица. Намалял е броят на регистрираните случаи с диагноза варицела-общо 60 срещу 82 от предходната седмица. Случаите на скарлатина са занижени с един-съобщени са общо 10 лица с тази диагноза срещу 11 от предходния период. През седмицата в детските заведения на гр. Варна са регистрирани 18 от случаите на варицела. Няма случаи на скарлатина в детските заведения.

През седмицата от кърлежи са ухапани 7 лица, като 6 от тях са от гр. Варна. Няма заболели от кърлежово-преносими инфекции.

От 01.04.2012г. съобщаването на заболелите от ОРЗ и грип от сентинелните практики се извършва един път седмично и те се обявяват всеки понеделник. Незначително повишен е броят на лекуваните в Инфекциозна клиника на МБАЛ "Св. Марина" с диагноза грип - 4 лица срещу 3 през предходната седмица. Три от случаите са във възрастова група от 0-4 год. и един в групата 30-64 год. Няма регистрирани усложнения след грип и ОРЗ.

В имунизационния кабинет са проведени 35 профилактични имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 21 лица.

В консултативния кабинет по СПИН са консултирани и изследвани 40 лица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).