6 варненски общини ще ремонтират сгради по "Красива България“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:49 / 06.03.2017
890
Над 40 проекта за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура ще се финансират по "Красива България". 6 от тях са за общини на територията на Варненска област, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика(МТСП). Това са Аврен, Аксаково, Белослав, Вълчи дол, Ветрино и Девня.

Общата стойност на одобрените за финансиране проекти е около 6,9 млн. лв. От тях 2 987 114 лева се осигуряват по "Красива България". Останалата част е съфинансиране от страна на общините, пише "Черно море".

В община Аврен ще бъде ремонтирано Народно читалище "Искра -1927г." в с. Равна гора, в Аксаково се предвиждат основен ремонт и реконструкция на общинска сграда - читалище в с. Изворско), в Белослав - ремонт и модернизация на материално-техническата база на Народно читалище "Добруджа - 1929 г." в с. Разделна), във Ветрино - на сградата на НЧ "Поука" в с. Доброплодно, във Вълчи дол - сградата на Народно читалище "Асен Златаров - 1937" в с. Генерал Киселово. В Девня парите от инициативата ще се използват за разкриване на образователен детски център за извънучилищна дейност в сградата на бившето ОДЗ І.

Като цяло средствата от "Красива България" са за обновяване на детски ясли и градини, училища, читалища, музеи, обществено-административни сгради, центрове за социални услуги и здравеопазване, съобщиха още от МТСП.

Изпълнението на проектите в страната ще осигури заетост за най-малко 550 души в строителството, от които минимум 220 души ще са регистрирани като безработни. Над 100 търсещи работа ще преминат през подходящо професионално обучение, за да могат да се включат в ремонтните дейности.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).