60 медици се грижат за здравето на варненските летовници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:37 / 11.07.2015
582
Безплатно обслужване предлагат медици по варненските плажове. Всеки от летовниците, който се нуждае от лекарска помощ, може да разчита на близо 60-има лекари.

Десетима реаниматори, 38 сестри, трима фелдшери и шестима шофьори - това са медицинските лица, които от 8.00 до 18.00 ч. всеки ден се грижат за летовниците по плажовете на територията на цялата варненска община.

Освен медици, плажуващите могат да разчитат и на специализиран транспорт - три реанимационни и една резервна линейки.

Доктор Лили Куртева е една от 60-имата медици, които дават дежурства на плажа. Дългогодишният й опит показва, че летовниците най-често подценяват силата на слънцето и злоупотребяват с храна и алкохол.

Експертите апелират летовниците да бъдат внимателни, докато са на плажа, да не изпускат от очи децата си и да се съобразяват с атмосферните условия. Така лекарите няма да имат работа.

За да не се превърне почивката ви в кошмар, е важно и да си вземете здравната книжка. Когато пристигнете край морето, отделете един час да отидете до най-близкото ДКЦ и да изберете семеен лекар. Ако не го направите и се разболеете по време на отпуската си, ще трябва да плащате за медицинска помощ.

Източник: Нова ТВ


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).