60% от плажовете във Варненско имат стопани

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:30 / 25.02.2015
558
Концесионерите проявяват интерес само към атрактивните плажове и към тези, които имат в тилната част собственост на имоти. Това съобщи Андрей Василев, представител на концесионерите на варненските плажове. Това са плажове, където има развити някакви инвестиции, като "Златни пясъци", "Св. Св. Константин и Елена", "Ривиера", "Слънчев ден" и "Варна - Централен". Това са плажове, които са отдадени на концесия и имат стопани, които проявяват траен интерес към тях. Всички останали, които са извън урбанизираната територия или са на места, където няма устроена инженерна инфраструктура остават неотдадени.

Според Василев, въпреки, че методиката при изчисляване на концесионното изплащане са залегнали тези параметри, те влияят много слабо върху определяне на самата стойност на концесията. Андрей Василев посочи, че изграждането на една канализация, водопровод и електрическо захранване е много голям разход, а освен всичко друго, след изграждането им впоследствие те остават за сметка на наемателя или концесионера и в полза на държавата, която е отдала съответния плаж.

По данни на Василев, 60 % от плажовете във Варненско са отдадени на концесия или под наем.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).