Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
7 младежки инициативи на FUNCITY ще разнообразят програмата на Варна извън лятото
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 08.12.2014Коментари (0)1307
©
Седем различни инициативи ще обогатят програмата на Варна за младежки дейности, като предоставят възможности на младите за смислено свободно време извън летния период. Инициативите са подкрепени в рамките на проект FUN Capital и бяха избрани на конкурсен принцип от общо 29 подадени предложения.

Екипът на FUNCITY е една от 10-те организации, които реализират собствени проекти за подкрепа на Варна - Европейска Младежка Столица 2017, които се финансират по голям европейски проект на Община Варна "Младежки столици в действие". Организаторите на най-големия младежки фестивал кръстиха своя проект FUN Capital (в пр. Забавна столица). Веднага след спечелването от града ни на европейската титла за младежка столица, FUNCITY обявиха конкурс за 5 идеи за младежки инициативи, които да се реализират във Варна през есенния и зимния период, когато възможностите за смислено свободно време за младите за по-ограничени.

29 млади хора, неформални групи и младежки организации са подали предложения как да разнообразят целогодишно програмата на Варна с младежки дейности. Сдружение "Варненски младежки фестивал" в ролята си на инициатор се спря на 7 вместо на 5 инициативи, които обхващат следните дейности:

· Сдружение "Бъдеще за теб" - предизвикателство към ученици и студенти от изобразителни паралелки и специалности във варненските учебни заведения, които трябва да изразят типични символи и емблематични места за Варна с друг облик - както те биха искали да изглеждат. Събраните проекти ще сформират изложба, която да бъде поставена в ключови институции, една от които е Община Варна, като се търси диалог с управляващите как някои от визиите могат да станат реалност. Стойност: 850 лв.

· The Center - в рамките на март 2015 веднъж седмично да се организира открит танцов урок-лекция, който да съчетава историята на определена хип-хоп епоха, характерната музика, специфично облекло, известни личности и танцов урок. Дейностите ще се реализират в The Center World - нова и алтернативна младежка зона в центъра на Варна. Стойност: 840 лв.

· Институт за младежки инициативи и иновации - организиране на ден за сбогуване с лятото през септември 2015, който да включва феерия от дейности на Аспарухов плаж. Това ще са тематични ателиета за младежи в насока приложни изкуства, спортни игри, танцови ателиета и екологични дейности с отношение към морето. Стойност: 827 лв.

· Неформална група ГЕНЕРАЦИЯ - събитие-изложба, което събира фотографии, тениски, гривни, плакати и други материали, които популяризират реализираните младежки проекти във Варна през 2014 г. Събитието ще е пътуващо, ще стартира декември 2014 г. и ще обикаля както младежки заведения, така и институции, в които влизат млади хора, за да даде видимост на реализираните младежки проекти в града. Стойност: 650 лв.

· Йо Хо Хостел - серия от срещи и работилници, които ще се проведат веднъж месечно през първата половина на 2015 г. и ще се фокусират върху културното и интелектуално развитие на участващите младежи чрез работилници по музика, изкуство и кулинария, както и дискусии и прожекции в насока история и география на България, туризъм и гражданско общество. Стойност: 400 лв.

· Пламен Любенов и Екатерина Маринова - отбелязване на 17 януари - Денят за достъп на хората с увреждания, чрез интегрирани танци с танцьори с увреждания, което ще включва подготовка на доброволчески екип за реализиране на инициативата как да популяризират, организират и реализират младежко събитие.Стойност: 400 лв.

· Спортен клуб "Фарсайд" - Организиране на две спортни мероприятия, които включват даунхил спускане с кънки и лонгборд по един от градските булеварди на Варна, и демонстрация по агресив кънки на територията на Морска градина. Стойност: 400 лв.

Целта на организаторите на конкурса е не просто да стимулират реализацията на инициативи от различни групи в града, но и да ги включат в серия от обучения, които да ги подготвят как да планират, организират, популяризират и изпълняват младежки инициативи в подкрепа на Варна - Европейска Младежка Столица 2017. FUNCITY планират пет обучения за отделните екипи, подкрепа в популяризирането и подготовката на рекламата и постоянни консултации за по-доброто реализиране на дейностите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат Синя зона за паркиране във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ремонти във Варна
Лоша инфраструктура във Варна
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: