7 нови служители в "Местни данъци и такси"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:41 / 24.10.2014
1206
7 нови служители да бъдат назначени в общинската дирекция "Местни данъци и такси". Това решиха на днешното си заседание съветниците от временната комисия структури и общинска администрация. Решението е по предложение на кмета Иван Портних.

Назначенията ще влязат в сила от 1 януари 2015 г., като двама от служителите ще бъдат юрисконсулти, а останалите ще отговарят за събираемостта на данъците, съобщава Дарик. Директорът на дирекция "Местни данъци и такси" Красимир Колев коментира, че увеличението на щата се налага, тъй като настоящата бройка от служители е недостатъчна.

"В момента в дирекцията работят 24 човека. 50% от приходите в бюджета на Варна идват именно от местните данъци. Събираемостта ни от началото на годината е близо 40%. Има стари задължения отпреди 5 години, които все още не са събрани именно заради малката численост на щата", обясни Колев.

Татяна Парушева от движение "Нашият град" предложи на тримесечие директорът на дирекция "Местни данъци и такси" да дава отчет за свършената работа, за да се види ефективността от решението за увеличение на щата.

Съветниците от комисията по структури и общинска администрация одобриха и новата организационна структура на общинското предприятие "Комплекс за детско хранене".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).