7 области на страната с "жълт" код за утре заради обилни валежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 30.07.2014
1007
"Жълт" код за опасност от обилни валежи и гръмотевична активност е обявен в 7 области за утре. Областите, за които важи кодът, са Видин, Монтана, Враца, София-град, София-област, Перник и Кюстендил. В тези области се предвиждат значителни и интензивни валежи, гръмотевични бури. Възможни са градушки. Очаква се количествата на валежите да са между 20 и 30 л/кв.м, с локални извалявания до 50-60 л/кв.м.

През нощта на отделни места в западните райони ще превали краткотраен дъжд. Утре над Западна България ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, на места интензивни и придружени с гръмотевични бури. Възможни са градушки. В източната половина от страната времето ще е предимно слънчево и горещо. Максимални температури от 24°-26° в Западна България до 30°-33° в Източна. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива значителна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Над планините в Източна България ще е предимно слънчево. Вятърът по билата ще е умерен до силен, от юг-югоизток. Максимална температура на 1200 м.н.в около 22°, на 2000 метра - около 15°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).