70 тона "дупета" вече са преработени в екарисажа край Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:50 / 24.09.2010
554
Около 70 тона странични животински продукти, колбаси и шунки са преработени в автоклавите на екарисажа край Варна, коментира доктор Живка Манева, началник на регионалната ветеринарно-медицинска служба.

Конфискуваните в края на август месни продукти с изтекъл срок се придружават от полицейски автомобил до предаването и разтоварването в екарисажа. Изпълнителният директор Стефан Капитанов съобщи, че конфискуваните местни продукти не се изгарят, както се твърди в медиите, а се преработват в автоклави при температура 139 градуса до превръщането им в месокостно брашно. Според изискванията на ЕС брашното се изгаря в специална пещ при температура над 1000 градуса в циментовия завод в Нови Искър.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).