8 месеца ефективно за 30-годишен, хванат с метадон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:08 / 28.09.2010
516
Варненският районен съд наложи ефективно наказание от 8 месеца лишаване от свобода и 2500 лева глоба на 30-годишния Георги Иванов за държане на метадон. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, мъжът призна вината си в това, че на 9 февруари тази година държал без надлежно разрешително високорисково наркотично вещество - шише с 47 мл. медадон. Намереното у него наркотично вещество е на стойност 54 лева. Според назначената съдебно-психиатричната експертиза подсъдимият е страдал от зависимост към хероин и към момента на деянието при него е бил налице синдром на зависимост към метадон, като част от поддържаща терапия. В същото време подсъдимият не е бил включен в списъка на пациентите на Центъра за психично здраве, получаващи метадон за дома, както и не е притежавал разрешително за държане и съхранение на това наркотично вещество.

30-годишният Георги Иванов преди 9 години веднъж вече е бил освобождаван от наказателна отговорност за притежание на наркотик. С влязла в сила присъда през миналата година, отново за подобно престъпление, му е наложено условно наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Съдът приведе в изпълнение и това наложено му наказание и определи то да бъде търпяно при първоначален строг режим. В тежест на подсъдимия са направените разноски по делото в размер на 100 лв.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).