8 сигнала са постъпили в Община Варна след вчерашните валежи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:46 / 12.10.2016
2526
8 сигнала са постъпили при дежурния в Община Варна в периода от 22.00 до 06.00 ч. , свързани с дъжда, който валя. Към 22,45 ч. е получена информация за срутена земна маса на ул. "Яш" 1 в Аспарухово . На място веднага са пристигнали екипи от Община Варна и ПБЗН. Установено, че има свличане на пръст - между охранителния канал и две отводнителни шахти, които се намират пред къщата. Обитателите на сградата са изведени, днес ще бъде направен оглед на обекта.

Проверки са извършени и в село Константиново след получен сигнал за съборен мост. Установено е, че това не отговаря на истината. В резултат на проливния дъжд снощи водата е излязла извън коритото на дерето, около 1,30 ч. се е оттекла. Четирите моста са проверени и са проходими, съобщи Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението".

Проектът за ремонт на охранителния канал в селото, включително и с рехабилитация на мостовете, е готов. Предстои да бъде разгледан на заседание на ЕСУТ и да бъде внесен в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия за осигуряване на средствата. Направено е остойностяване на всички възстановителни работи на територията на Константиново, извършени след наводнението през пролетта. Ремонтът на 26 улици и почистването на дерето струват около 2,5 млн. лв. Документите са представени в Междуведомствената комисия за финансиране. След подаден сигнал от кмета на селото Мариана Полихронова в капиталовата програма на дирекция "Образование и младежки дейности" са заложени 40 000 лв. за ремонт на покрива и оградата на местното училище.

29 л/кв. м е количеството валежи, регистрирано във Варна до полунощ, съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) - филиал Варна. Количеството валежи до 21.00 часа е било 14 л/кв. м, 3 часа по-късно е нараснало на 29 литра. След полунощ, дъждовете са продължили със слаби темпове, а измереното количество е под литър на кв./м. Няма райони без ел. захранване.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).