886 семейства в нужда чакат общинско жилище в "Младост", но апартаментите са 346

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:14 / 07.03.2023
2593
886 крайно нуждаещи се семейства чакат за общинско жилище, съобщи днес на пресконференция районният кмет Христо Христов, предаде репортер на Varna24.bg.

Много от хората са многодетни, което прави проблема им голям.

Лошата новина за тях е, че свободните общински жилища в района са едва 346.

Друго, което обостря проблема с покрива над главата на нуждаещите се, е че има много самонастанени в общински жилища, а местната администрация не може с лека ръка да ги изгони.

Паралелно с това 21 от наемателите дължат над 4000 лева за комунални услуги, които към този момент се поемат от местната власт, тъй като тя е собственик на имотите. Други 20 пък имат натрупани към общината задължения в диапазон от 100 до 900 лева. Един от случаите е особено фрапантен. 5 възрастни и едно дете обитават четиристаен апартамент в "Младост", но не плащат наем и други битови сметки. Там са от 1983 година, а от 2004-та насам са натрупали над 14 000 лева задължения само за вода. Тя се плаща от Община Варна към водното дружество. Хората обаче не искат да напускат, пък и процедурата по изгонването им е сложна. Заплашват с адвокати, с журналисти, с това, че ще се жалват до европейски институции. Не работели, само от време на време се хващали на работа. Без да имат право вкарвали и наематели в жилището. Всичко това рефлектира върху местната администрация, която заплаща комуналните им разходи, а и не може да отдаде това общинско жилище на наистина нуждаещи се хора, стана ясно още на пресконференцията днес.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).