Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
ј√ болницата във ¬арна е неузнаваема след ремонта
јвтор: ѕламена Ќиколова 12:38 / 15.05.2019 оментари (10)14131
ƒнес бе представена ремонтираната —Ѕј√јЋ "ѕроф. д-р ƒ.—таматов" във ¬арна, предаде репортер на Varna24.bg.†

"ј√ болница е е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница в трето ниво по компетентност по Ќеонатологи€.†»скам да благодар€ на кметът »ван ѕортних и ц€лата ќбщина ¬арна за отпуснатите средства в размер на 1 239 841 лв. за закупуването на апаратура, реноваци€ на сграден舆фонд и изграждането на външен асансьор.†

«а мен и цели€ екип на лечебното заведение е от изключителна важност да разполагаме с модерна апаратура, за да може да отговорим адекватно на нуждите на нашите пациентки. —м€таме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ†те се нужда€т† и от при€тни битови услови€ за престо€ си.†

ќт повече от 20 години в ј√ болницата не е правен†подобен мащабен ремонт на отделени€та.†

— отпуснатите средства†усп€хме да закупим комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване, високоспециализирана апаратура за патоанатомичната лаборатори€, пациентски монитори и др.†

–еновирахме родилно отделение, –еанимаци€, ќперационни зали, √инекологично отделение, Ќеонатологично отделение. »зц€ло се ремонтираха покривите на високото и ниското т€ло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външни€ асансьор.†

«а миналата 2018 г. в болницата са станали 2278 раждани€, а от началото на годината в ј√ болница са проплакали 685 деца. Ќедоносените деца са 112", каза днес при откриването на обновената сграда проф. ≈мил  овачев, директор на болницата.

ѕовече вижте във видеото!

«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
ѕравилно, ремонта е неузнаваем. “рудно се узнава, по-скоро не се узнава, къде е този ремонт. √ледах снимките, бога ми виждам само бо€дисване. ≈вала, добре са бо€дисали. ћного ми харесва б€лото. —м€там, че бо€та е много важна за лечението в болницата.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
¬сичко звучи страхотно,и не, не се оплаквам от персонала, а от услови€та на 4-ти етаж. ѕървото ми раждане беше с екип на 5-ти€ етаж. ”слови€та добри, храна също имаше. Ќа второто ми раждане реших да не плащам за екип, защото си казах, всички там са специалисти, имам им доверие. «наех, че 4-ти€ етаж е мизерен. Ѕ€ха ми казали на ден€ на отворените врати, че леглото е 40лв.,а ста€та 80лв. –еших да искам легло, но уви не съм била разбрала. ќтказах 80лв.да плащам, все пак не съм на почивка и стайте н€мат звезди.  азах си, че ще изтърп€ н€колко дни. ѕрав€т опити да чист€т жените, но колко ли добре се чисти старото. Ѕебетата н€маха чаршафи, възможно най-старите кошари за т€х. ј другото, което ме възмути беше липсата на храна, ко€то за една родилка, раждала часове, със загуба на кръв, да не и бъде осигурено дори една чаша чай. “ова беше абсурда от всичко останало. “ези, които н€мат възможност да си плат€т, кучета ги €ли. “ова не е нормално, къде ми са здравните осигуровки, които плащам?  ъде е моралното отношение към родилката, ко€то тр€бва да има сили, бързо да се възстанов€ва, за да си гледа детето. ћол€ ¬и обърнете внимание. ÷енете повече майките на Ѕългари€, и ¬ас мсйки са ¬и раждали.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
«а последните 20 години община ¬арна не бе отпуснала и 300 000 лева на болницата. ¬ъпреки всичко ремонти се правиха със собствени средстава. —ега за година две дадоха 1 300 000 лева за козметични ремонтчета, бутафори€. ѕоловин милион беше откраднат от същите тези герои на видеото. ј болницата от миналата година е в практически фалит. ƒа не говорим за отвратителното отношение на нископлатени€ персонал и отвратителните услови€ в непоказаните отделени€ и стаи.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
“ова вид€хме, а защо не показахте стаи в ѕатологи€ - със скъсани матраци и мухл€сали тръбите в бан€, и да, с огромни хребарки
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
¬ ћайчин дом останахме отвратени от обслужването и отношението кьм родилките. “ам хем си плащаш -хем те руга€т и пренебрегват ,язьк за хубавите услови€-но отношението е под вс€каква критика от страна най-вече на сестрите и акушерките.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
ј нещо за самите стаи, където се настан€ват родилките след самото раждане? «а тези от ¬»ѕ-етажа и други€т под него (платените по 80 лв. на вече, самосто€телна) е €сно, а останалите? (за хората, които са решили все пак да се възползват от самото право да род€т, не да са в лукс). ѕомн€, че всичко беше много захабено от използване, хлебарки и други много и едноклетъчни си щъкаха насам-натам. ∆ена ми се притесн€ваше да отиде до тоалетната, защото и из под сапуна се подаваха индивиди с пипала. ќтделно искам да спомен€ за "великата електрическа" помпа за кърма, ко€то в ден€ за отворени врати се спомена, че е на разположение на всички родилки, а в последствие се оказа, че не излиза от ¬»ѕ-етажа. —ъщото е и за ръчните помпи за кърма - те пък не слизат от 5-ти€, платен етаж. Ќа безплатни€т.. както се оправиш, защото там се намирали и родилки от малцинствата и имали опасени€, че може да изчезне н€ко€ помпа. —трахотно, че има нова апаратура.. поздравлени€. :)
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
—ъпруга и баща ми участваха в ремонта рЯСМрЯШКрЯШК
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« —ептември 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
„ерно море в ѕърва лига, сезон 2019/2020
ћестни избори 2019
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
јвтомобилизъм сезон 2016/2017
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: