Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
АГ болницата във Варна е неузнаваема след ремонта
Автор: Пламена Николова 12:38 / 15.05.2019Коментари (10)24638
Днес бе представена ремонтираната СБАГАЛ "Проф. д-р Д.Стаматов" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"АГ болница е е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница в трето ниво по компетентност по Неонатология. Искам да благодаря на кметът Иван Портних и цялата Община Варна за отпуснатите средства в размер на 1 239 841 лв. за закупуването на апаратура, реновация на сградения фонд и изграждането на външен асансьор. 

За мен и целия екип на лечебното заведение е от изключителна важност да разполагаме с модерна апаратура, за да може да отговорим адекватно на нуждите на нашите пациентки. Смятаме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ те се нуждаят  и от приятни битови условия за престоя си. 

От повече от 20 години в АГ болницата не е правен подобен мащабен ремонт на отделенията. 

С отпуснатите средства успяхме да закупим комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване, високоспециализирана апаратура за патоанатомичната лаборатория, пациентски монитори и др. 

Реновирахме родилно отделение, Реанимация, Операционни зали, Гинекологично отделение, Неонатологично отделение. Изцяло се ремонтираха покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор. 

За миналата 2018 г. в болницата са станали 2278 раждания, а от началото на годината в АГ болница са проплакали 685 деца. Недоносените деца са 112", каза днес при откриването на обновената сграда проф. Емил Ковачев, директор на болницата.

Повече вижте във видеото!









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.05.2019 г.
0
 
 
Правилно, ремонта е неузнаваем. Трудно се узнава, по-скоро не се узнава, къде е този ремонт. Гледах снимките, бога ми виждам само боядисване. Евала, добре са боядисали. Много ми харесва бялото. Смятам, че боята е много важна за лечението в болницата.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
Всичко звучи страхотно,и не, не се оплаквам от персонала, а от условията на 4-ти етаж. Първото ми раждане беше с екип на 5-тия етаж. Условията добри, храна също имаше. На второто ми раждане реших да не плащам за екип, защото си казах, всички там са специалисти, имам им доверие. Знаех, че 4-тия етаж е мизерен. Бяха ми казали на деня на отворените врати, че леглото е 40лв.,а стаята 80лв. Реших да искам легло, но уви не съм била разбрала. Отказах 80лв.да плащам, все пак не съм на почивка и стайте нямат звезди. Казах си, че ще изтърпя няколко дни. Правят опити да чистят жените, но колко ли добре се чисти старото. Бебетата нямаха чаршафи, възможно най-старите кошари за тях. А другото, което ме възмути беше липсата на храна, която за една родилка, раждала часове, със загуба на кръв, да не и бъде осигурено дори една чаша чай. Това беше абсурда от всичко останало. Тези, които нямат възможност да си платят, кучета ги яли. Това не е нормално, къде ми са здравните осигуровки, които плащам? Къде е моралното отношение към родилката, която трябва да има сили, бързо да се възстановява, за да си гледа детето. Моля Ви обърнете внимание. Ценете повече майките на България, и Вас мсйки са Ви раждали.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
За последните 20 години община Варна не бе отпуснала и 300 000 лева на болницата. Въпреки всичко ремонти се правиха със собствени средстава. Сега за година две дадоха 1 300 000 лева за козметични ремонтчета, бутафория. Половин милион беше откраднат от същите тези герои на видеото. А болницата от миналата година е в практически фалит. Да не говорим за отвратителното отношение на нископлатения персонал и отвратителните условия в непоказаните отделения и стаи.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
Това видяхме, а защо не показахте стаи в Патология - със скъсани матраци и мухлясали тръбите в баня, и да, с огромни хребарки
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
В Майчин дом останахме отвратени от обслужването и отношението кьм родилките. Там хем си плащаш -хем те ругаят и пренебрегват ,Язьк за хубавите условия-но отношението е под всякаква критика от страна най-вече на сестрите и акушерките.
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
А нещо за самите стаи, където се настаняват родилките след самото раждане? За тези от ВИП-етажа и другият под него (платените по 80 лв. на вече, самостоятелна) е ясно, а останалите? (за хората, които са решили все пак да се възползват от самото право да родят, не да са в лукс). Помня, че всичко беше много захабено от използване, хлебарки и други много и едноклетъчни си щъкаха насам-натам. Жена ми се притесняваше да отиде до тоалетната, защото и из под сапуна се подаваха индивиди с пипала. Отделно искам да споменя за "великата електрическа" помпа за кърма, която в деня за отворени врати се спомена, че е на разположение на всички родилки, а в последствие се оказа, че не излиза от ВИП-етажа. Същото е и за ръчните помпи за кърма - те пък не слизат от 5-тия, платен етаж. На безплатният.. както се оправиш, защото там се намирали и родилки от малцинствата и имали опасения, че може да изчезне някоя помпа. Страхотно, че има нова апаратура.. поздравления. :)
Aнонимен
на 15.05.2019 г.
0
 
 
Съпруга и баща ми участваха в ремонта рџ‘Њрџ?Љрџ?Љ
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: