АГ-болницата във Варна в нужда от външен асансьор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (16)
15:56 / 29.11.2011
4705
АГ-болницата във Варна има нужда от изграждането на външен асансьор, който да превозва пациентите в болнични легла. Такова съоръжение никога не е имало, а пациентите и сега се превозват седнали в колички, обясни днес пред съветниците от здравната комисия управителят на болничното заведение д-р Радослав Минков. По негови данни подобна инвестиция излиза над 100 000 лева. Самият асансьор е около 16 000 евро, отделно трябва да се направи проект и да се инвестира в скеле и шахта, обясни шефът на АГ-болницата.

Той поиска още да се закупи лапароскопска апаратура за коремни операции, тъй като към момента се ползва под наем апаратът на частния ин-витро център, който е разположен в болницата. Закупуването на подобна апаратура ще спомогне за по-доброто и качествено обслужване на пациентите, обясни д-р Минков. Той посочи, че разполага с подготвени специалисти, които да работят с техниката.

Остра е нуждата и от неонатални респиратори за отделението за неденосени бебета. В момента там има седем респиратора, като половината от тях са около 10-годишни, а останалите са с над 20-годишна употреба. Има случай, в които всички респиратори са заети и това създава напрежение сред екипите, обясни управителят на АГ-болницата. Той посочи още, че средства за закупуването им се търсят и от различни спонсори и благотворителни кампании.

По данни на шефа на общинската дирекция по здравеопазване доц. Станка Маричнева, всички искания на управителят на АГ-болницата са заложени в бюджета на общината за следващата година. Колко от тях ще бъдат одобрени тепърва ще стане ясно.

По инициатива на д-р Минков, местните депутати решиха ОбС да изпрати писмо до държавните социални служби, за да могат да се покриват разходите при спешните състояния на здравно неосигурените лица. Подобни суми се изплащат ако е доказано, че лицето е социално-слабо.

Съветниците от комисията по здравеопазване решиха още за освободят от внасянето на дивидент всички общински лечебни заведения, като те ще са длъжни да използват средствата за реинвестиции и покриване на стари задължения. Предложението обаче трябва да бъде одобрено и от комисията по финанси.

Източник: Днес +


Виж коментарите (16)
Още новини от Новини от Варна:
Войната с боклука във Варна започна: Затягат мерките, налагат по-...
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).