АПИ: Предстои внедряване на нови системи за преброяване и анализ на пътния трафик

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:47 / 19.09.2015
805
Предстои внедряване на нови системи за преброяване и анализ на пътния трафик. Това каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров по време на срещата на министрите на инфраструктурата от Източна Европа, която се провежда край Варна.

Инж. Лазаров посочи, че дълги години преброяването на автомобилите, които минават по българските пътища се е извършвало ръчно и не е давало възможност да се направи по-задълбочен анализ за вида на превозните средства и това как те натоварват различните пътища. Той посочи, че с помощта на еврофондовете тази година ще бъдат изградени 320 рамки за автоматично преброяване и класификация на пътните превозни средства. Те ще се класифицират в седем класа в зависимост от големината и вида им. По този начин достоверността на данните ще бъде около 100%.

Инж. Лазаров добави още, че в самото асфалтово покритие предстои да бъдат вградени датчици, които автоматично да се свързват със сървърите на АПИ и да доставят информация за натовареността на съответния път и интензивността на неговото използване. Той посочи, че с внедряването на тази система ще се помогне и на въвеждането на контрол, чрез "tall taxes" по основните магистрали и главните пътища на страната.

"Това ще бъде първа стъпка на въвеждане на нова система за таксуване, която ще отмени винетките и ще направи плащането по обективно - този, който пътува повече, плаща повече", каза Лазаров.

Той посочи още, че успоредно с това ще се продължи поставянето на камери по основните пътни артерии на страната.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?
Поредната вандалщина във Варна. Ако ние не пазим, няма кой да ни ...
Възмутен варненец: Камионите постоянно си минават, но това никой ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).