Абитуриентска мода 2014 – шифон до коляното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:31 / 20.05.2014
1919
Заради нуждата от разнообразие в абитуриентските тоалети и тази година дизайнерите имат решение. Поне това се вижда по варненските витрини, които все още са на разположение в последните предпразнични дни. Вижда се, че по-удобната и предпочитана мода този път включва горна част на тоалета - тип бюстие, широк колан и разкроена пола. Дължината не слиза под колянната става. Цветовете са повече пролетни - коралово- и кремавозелено, както и комбинация от бяло и черно. А цените са средно от 80 през 120 лева и нагоре. По-дългите модели, които този сезон не се смятат за особено практични, но си остават класика, са отново с воална форма. При тях преобладават нюанси на синьото, а и цените им са по-високи. За това и някои абитуриентки предпочитат да си купят плат и да го занесат на шивач. Не знаят обаче какво точно искат, а оставят дизайнерското решение на майсторите, споделят самите те.

Най-търсени в магазините за платове се оказват шифонът, тюлът и дантелата, и то в синьо. С тях средната цена на роклите излиза между 500 и 700 лв., в зависимост от дължината и кройката.

За мъжете и този път е по-лесно. Предпочитани са класическите кройки. Но и вталени модели, къси сака, впити панталони с по-ниска талия. Набляга се на тъмните цветове като графита, черното, тъмносиньото и все по-рядко се търсят светли като бяло и екрю.

И за единия, и за другия пол обаче аксесоарите са от особено значение.

Прическа, грим и маникюр - едновременно за стотачка

Момичетата държат особено много на прическа, грим и маникюр в празничната нощ, показва допитване до завършващите. Повечето предпочитат русото и букли с по-едри вълни. Може и да са прибрани в кок. Фризьорите обаче съветват да не пробвате сами с машата у дома, защото професионалните уреди имат специален защитен слой, който не изгаря косъма.

Тенът на тялото, постигнат чрез солариум, не е за предпочитане.

Натуралните и топли цветове са водеща тенденция при грима. Избягва се обаче голямото разнообразие на цветове. За по-голямо удобство салоните предлагат комбинирани пакети с прическа, грим и маникюр на цени от 100-150 лв.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).