Административен съд – Варна отбелязва 10 години от своето създаването

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:46 / 23.02.2017
1074
Административен съд - Варна отбелязва на 1 март 2017 год. 10 години от своето създаването. В рамките на програмата за деня е предвидено от 14.00 ч. да се направи презентация на материала "10 страници от историята на Административен съд - Варна",в който са включени хронологично най-важните дати, събития, факти и снимков материал от историята на съда. 

Ще бъдат обявени и победителите в конкурса за есе на тема "Правото е изкуство на доброто и справедливостта". Есето на победителя в конкурса ще бъде публикувано на интернет страницата на съда. Председателят на съда - Тинка Косева ще запознае на срещата присъстващите с резултатите от отчетния доклад за 2016 год., както и с дейността на съда за изминалите 10 години.

Административният съд във Варна функционира, образува и разглежда дела от 01.03.2007 г., когато с приемането на новия АПК се създават 28 административни съдилища, сред които е и Административен съд - Варна, който е вторият по големина според нововъведените административни съдилища в страната.

Съдебният район на Административен съд Варна включва 12 общини: Аврен, Аксаково, Белослав, Бяла, Варна, Ветрино, Вълчи Дол, Долни Чифлик, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово. Съществена част от правораздавателната дейност по административни дела е обус­ловена от факта, че Административен съд Варна е един от петте административни съдилища в страната, в който се разглеждат данъчни дела (основно по оспорване на ревизионни актове), в която част териториалният обхват включва и съдебния район на административните съдилища в областите Шумен, Добрич, Разград, Търговище, Русе и Силистра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).