Административният секретар на Окръжния съд издаде седма поетична книга

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 25.11.2016
1906
"Вярвам, че един мъж трябва да бъде влюбен ежедневно- в дума, книга, жена, за да има посока в живота си, желание да върви, искра" - коментира Красимир Чернев по повод първата си книга с любовна поезия, която представи пред колеги и приятели в "Арт салона" на Радио Варна.

"Акорд за поглед и безпътни мачти" на издателство "Български писател" е седмата поетична книга на варненския автор, който е филолог и юрист по образование, а от 11 години работи в Окръжен съд - Варна като административен секретар.

"Отдавна мечтаех да публикувам стихосбирка изцяло с любовна лирика, направих такъв опит преди 20 години, но сега писах с повече ентусиазъм и мъдрост", споделя поетът. Пред гостите за представянето на книгата си той разказа и за вдъхновението, което го е водило през цялото време. Публикуваните 101 стихотворения са написани с голяма лекота. Поетичната творба е излязла от печат преди 1 година, но едва сега Красимир Чернев се престрашава да я представи пред публика, "защото е много лична, с повече саморазголване".

Автор на илюстрациите е младата художничка от Созопол Красимира Милева, възпитаничка на Великотърновския университет, която за втори път рисува за книга на Красимир Чернев. Стихосбирката е с два предговора - на акад. Иван Радев и на поета и журналист Любомир Йорданов, който е написал и следговора на книгата.

Представянето на седмата поетична книга на варненския поет бе уважено от съдии, прокурори, съдебни служители, творци и приятели.

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).