Адв. Михайлова: Общината ще трябва да подслони ромите, за да продължи събарянето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:24 / 21.08.2015
4922
Организацията "Равни възможности" ще адресира писмо до Европейския съд по правата на човека в Страсбург с искане да бъдат наложени т.нар. привременни мерки по отношение на България заради вчерашното разрушаване на незаконните постройки в кв."Максуда", които са единствен дом на живеещите в тях. Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна адвокат Даниела Михайлова от организацията "Равни възможности". 

Адвокат Михайлова уточни, че тези мерки ще направят невъзможно разрушаването на къщите, които оцеляха след вчерашната акция на местната власт във Варна. За да продължи с акцията си, тя ще трябва да намери адекватен подслон на хората, чиито къщи подлежат на събаряне като незаконни. 

"Решенията на съда в Страсбург са задължителни за България, като страна, подписала Европейската конвенция за правата на човека и член на Европейския съюз", коментира още адв. Михайлова. Тя посъветва администрацията да бъде възпитана, че е необходимо първо да осигури място за настаняване и едва след това да пристъпи към разрушаване. 

"Никой до този момент не полага усилия да научи кметовете по места, че трябва да се съобразяват с Конвенцията по правата на човека, тъй като по силата на българската Конституция тя е част от вътрешното законодателство на страната. И точно защото поведението на администрацията е винаги неадекватно, реакцията на Европейския съд по правата на човека е една и съща", посочи още Даниела Михайлова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).