Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Адвокат брутално завлече много варненци в измамна схема! Ще има ли справедливост?
Автор: Стоян Маджиров 12:12 / 02.04.2019Коментари (0)4223
©
Районната прокуратура във Варна е внесла във Варненския районен съд обвинителен акт срещу адвокат Мирослав А. 38-годишният мъж в качеството си на пълномощник с цел да набави за себе си имотна облага възбудил и поддържал заблуждение у 12 варненци. Имотната вреда за пострадалите е в размер на 505 623 лева. Адвокатът ще отговаря за измама, която е в особено големи размери и представлява особено тежък случай и е извършена като продължавано деяние.

Подсъдимият вземал пари от потърпевшите, на които заявявал, че ще участва от тяхно име в обявени на публична продан имоти по различни изпълнителни дела. Обещавал им правна помощ и съдействие чрез намиране и покупка на недвижими имоти във Варна, предлагал им посредничество в преговорите за покупката, проверка на състоянието и цялостна подготовка на документите за осъществяване на сделката.

Престъпната измамническа схема на подсъдимия Мирослав действала от 2 юли 2015 год. до 16 февруари 2017 г. Всичките девет измами са били извършени през непродължителни периоди от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината.

Причинената от престъплението имотна вреда на пострадалите надхвърля 140-кратния размер на минималната работна заплата към 16 февруари  2017 г. /460 лева/. Стойността на щетата надхвърля повече от 7 пъти тази, която дефинира наличието на особено големи размери. Случаят с измамите на адвокат Мирослав А. е особено тежък, защото извършеното престъпление заради настъпилите вредни последици и другите отегчаващи отговорността обстоятелства разкриват изключително високата степен на обществената опасност и на деянието, и на дееца.

Обвиняемият е въвел в заблуждение 12 лица, някои от тях са били съпрузи, за продължителен период от време, за да не бъде разкрит и изобличен. В резултат на измамливите действия са пострадали 13 лица, които се претърпели имотна измама. Подсъдимият бил препоръчан от съседи и познати, дори от родителите си, на пострадалите. Те са му се доверили заради професията му на адвокат и са го ангажирали да ги представлява и да защитава интересите им.

Дори когато Мирослав А. бил лишен от право да упражнява адвокатската професия, той продължил да извършва измами, като се представял за действащ адвокат.

Районната прокуратура във Варна е посочила в обвинителния акт срещу Мирослав А. като смекчаващи отговорността обстоятелства факта, че е бил неосъждан и че е възстановил част от причинените щети. Те обаче са едва 65 353 лева от причинените щети за над половин милион лева.

Бившият адвокат е с мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева. Районната прокуратура във Варна му е наложила и забрана да напуска страната. Предстои делото срещу 38-годишния подсъдим да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: