Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Адвокатите на Кристиан: Момчето е с влошено психическо здраве, упражняват натиск върху него
Автор: Пламена Николова 15:51 / 03.06.2019Коментари (1)6364
© Varna24.bg
Кристиан, който е подсъдим за убийство пред дискотека Гетсби, а вече и за палеж, е с разбити нерви и в лошо психическо състояние, съобщиха за Varna24.bg адвокатите на момчето.

Припомняме, че Окръжната прокуратура във Варна внесе протест срещу определение на Варненския окръжен съд, с което е била изменена мярката за неотклонение на подсъдимия Кристиян Т., който ще отговаря за опит за убийство на охранител от дискотека "Гетсби“ от задържане под стража в домашен арест.

Делото срещу Кристиян, който към вечерта на опита за убийство на охранителя  Армен А. – 28 януари 2018 г., е бил непълнолетен и съучастника му Галин М. вече е в съдебна фаза. Определението на окръжния съд е било подписано с особено мнение от председателя на съдебния състав. Протестът ще бъде разгледан от състав на Апелативния съд.

Състав на Варненския окръжен съд е мотивирал изменението на мярката за неотклонение на Кристиян с младата му възраст, с нарушеното му право на образование и свободно придвижване, както и с практиката на Европейския съд по правата на човека при задържането на непълнолетни. Бившият десетокласник към момента на извършване на тежкото умишлено престъпление вече е пълнолетен.

Ето какво още коментираха за медията ни адвокатите на Кристиан: 

"Обвинения е в тежко психично състояние, но не му се прилага адекватно лечение. Настанен е за експертиза в УМБАЛ "Св.Марина", където спрямо него е осъществен неправомерен натиск дори от лекари, сред които и такива, срещу които има дисциплинарно производство пред Лекарския съюз и е образувано производство по НК. Ежедневно е посещаван от служители на МВР, които са го притискат да даде неверни признания с цел изтръгване на информация. По същия начин е действано и със свидетели по делата. Извършена е проверка от омбудсмана на България, която е констатирала, че дори е отказвано на родители и близки да осъществяват контакт с него. Сезиран е и се очаква проверка от Комитета за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото и унизително отнасяне или наказание към Европейския съд по правата на човека, където също са подадени жалби.

В последното прессъобщение до медиите се посочва следното: "Пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна припомня, 36-годишният охранител на дискотека "Гетсби“ оцеля по чудо".

Ние обаче разполагаме с видео клип от които се вижда как "пострадалия“ на 28.01.2018г., охранител в дискотека "Гетсби“-Армен Алексанян, тренира активно броени дни след инцидента в спортен клуб "Джет Варна". 

Видно от клипа Алексанян е в отлично здраве непосредствено след случая. Даже е сформирал  група заедно с брат си Едуард Алексанян за физическа саморазправа с подсъдимите.

Това се потвърди и от показанията на доктора от спешно отделение -Бабев, който е извършил интервенцията същата вечер. В съдебно заседание на 18.03.2019г. г. Д-р Бабев посочи: направих малка операцийка по поставяне на дренажче. А на въпроса защо използва умалително отговори: "Използвах умалителното "операцийка“ , защото това го правим много често и е рутинна практика. Нараняванията не са били животозастрашаващи. Това беше рутинна операция, всеки ден правим такива. Направихме цялата тази манипулация на този пациент, защото това са медицински стандарти.

Лъжесвидетелят Алексанян използва случая за да получи някакво парично обезщетение.", допълват адвокатите на Кристиан пред медията ни.  

Те предоставиха и видеоклип, на който се вижда как охранителя, "оцелял по чудо", тренира броени дни след инцидента. Вижте го тук.



Още по темата: общо новини по темата: 28
17.03.2022 »
24.06.2021 »
14.06.2021 »
28.05.2020 »
08.05.2020 »
23.08.2019 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.06.2019 г.
-1
 
 
Това е клевета: "Ежедневно е посещаван от служители на МВР, които са го притискат да даде неверни признания с цел изтръгване на информация."
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: