Агенцията за малки и средни предприятия удря рамо на варненския бизнес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:17 / 24.07.2015
989
Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия ще открие регионален офис във Варна. Целта е да се подпомогне бизнеса в региона за по-добрата комуникация с местната и държавна власт. Това обяви изпълнителният директор на агенцията Мариета Захариева, след среща с кмета на Варна Иван Портних.

Следващата седмица се очаква общината да предостави помещение за офис, докато агенцията ще осигури регионален представител, за чийто пост в момента се провежда конкурс. Офисът ще обслужва местните малки и средни компании, съобщи Дарик.

"Регионалният представител ще бъде връзката между бизнеса и държавата, общината и Българската банка за развитие. Стартираме проекта с подкрепата на министъра на икономиката Божидар Лукарски и евродепутата Ева Паунова. Към момента разкриваме 7 изнесени работни места с цел агенцията да бъде активна и да има добра комуникация с бизнеса. Тази мрежа от хора ще работи фирма по фирма и място по място. Активната връзка ще се осъществява от една страна от Министерство на икономиката, а от друга от всички останали органи, които са заинтересовани по един или друг начин от създаването на по-добра бизнес среда в България", каза Мариета Захариева.

Регионалният офис във Варна ще запознава компаниите с възможностите за участие в търговски мисии в чужбина, изложения и панаири. Очаква се това да доведе до повишаване на износа им на стоки и услуги на външните пазари.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).