Агресивни улични кучета превзеха двора на детска градина и ясла в "Чайка“

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
14:37 / 05.12.2019
2610
Читателка на Varna24.bg сподели силното си притеснение от факта, че три агресивни улични кучета са превзели дворовете на детска ясла "Моряче“ и детска градина "Ален мак“ до бл. 35 в ж.к. "Чайка“.

"Кучетата минават през решетките на оградата от единия в другия двор и са превзели площадките, на които играят децата от яслата и градината. Сред тези деца има и такива със специални потребности, които нямат изградени инстинкти за самосъхранение като останалите деца и в случай, че бъдат нападнати не знаят как да се защитят. Родителите също са силно притеснени, тъй като сутрин, докато водят децата си също биват нападани от трите кучета. Дъщеря ми тази сутрин е имала същият проблем, докато води внукът ми, който е с аутизъм. Директорката на градината е подала няколко сигнала до Община Варна и очаква да бъдат взети спешни мерки за решаването на проблема“, сподели жената.

Медията ни подаде сигнала и до Общинския приемник за безстопанствени кучета в с. Каменар. Началникът на приюта Кънчо Христов увери, че ще бъдат взети спешни мерки за извеждането на кучетата от детските заведения. Той сподели, че това не е първият сигнал  от детската ясла и градина и наскоро служителите от приемника са прибрали други няколко кучета от двора на детските заведения. Веднага на тяхно място обаче са се появили нови, тъй като уличните животни имали инстинкт да превземат свободна територия, където биха получили храна. Той сподели още, че този период на годината е характерен именно с появата на нови улични кучета, след като в началото на зимата хората, живеещи във вилните зони се завръщали по домовете си в града и пускали животните на свобода, а те съответно намирали територии, където да се прехранват.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града
Вижте какъв огромен хотел скоро ще бъде готов във Варна. Точно до...
Прекрасна новина за всички варненци!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).