“Аида" - най-зрелищният шедьовър на Верди, в Летния театър на 20 август

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:53 / 19.08.2020
1600
Утре фестивалът "Опера в Летния театър“ продължава с внушителната опера на Джузепе Верди "Аида“. Това ще е последното оперно заглавие в афиша на най-посещавания летен фестивал в морската столица за Лято 2020, съобщава Нина Локмаджиева.

“Аида" – най-зрелищният шедьовър на Верди, печели любовта на публиката с монументалните картини, претворяващи водещите за цялото творчество на композитора теми на борбата за независимост, стремежа към свобода, жертвоготовността и силата на любовта. Изразителната мелодичност и психологизъм на ариите на Аида и тържественото великолепие на маршовете в хоровите партии запечатват музиката на Верди в сърцата на поколения почитатели на оперното изкуство.

Варненската история на постановките на "Аида“ е свързана с Летния театър - през 1957 г. именно тази опера е първият спектакъл, който го освещава и с който след войните се възстановява първият български фестивал, вече под името Международен музикален фестивал "Варненско лято“.

Диригент на спектакъла е Светослав Борисов, доскорошен главен диригент на Държавна опера Варна, който сега работи в Магдебург и поставя "Аида“ и там. Режисьор е Кузман Попов. В главните роли ще видим едни от водещите солисти на Варненската опера – блестящата Габриела Георгиева ще бъде Аида, а Валерий Георгиев - Радамес. Амнерис ще е Даниела Дякова, Амонасро – Пламен Димитров, Рамфис – Евгений Станимиров, цар на Египет – Гео Чобанов.

Представлението е съвместен проект на Театрално-продуцентски център – Варна и ММФ Варненско лято.

Началото е в 21:00 часа.

Билетите за спектакъла са по 15, 20, 30 и 40 лв. Можете да ги закупите на касите на ТМПЦ – Варна, ФКЦ, Летен театър и през мрежата на EVENTIM, както и онлайн от EVENTIM: https://www.eventim.bg/bg и ФКЦ: https://fccvarna.bg/

Повече информация за програмата на "Опера в Летния театър“ открийте в

сайта и Фейсбук страницата на Държавна опера – Варна:

www.facebook.com/OperaVarna

www.operavarna.com

http://tmpcvarna.com

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).