Академичният танцов театър на ВСУ кани варненци на безплатен концерт-спектакъл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:38 / 01.03.2023
966
За Националния празник на България - 3 март, студентите от Академичния танцов театър на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" ще подарят на жителите и гостите на морската столица концерт-спектакъла “Свободата…".

По традиция събитието се реализира със съдействието на Община Варна и е с вход свободен, научи Varna24.bg.

Дългоочакваният концерт, който се радва на огромен интерес от публиката, ще започне в 18:00 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В програмата ще видим силни, красиви, завладяващи дипломни работи на студенти от специалност “Хореография", посветени на темата за свободата и България. В спектакъла ще участват дългогодишни партньори и приятели на ВСУ “Черноризец Храбър" - представителните танцови ансамбли при Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“, детски фолклорен ансамбъл “Българче" при ЦПЛР - Общински детски комплекс Варна, ансамбъл “Българин", певците Яница Кънева и Дамян Димов.

От ВСУ съобщиха още, че Академичният танцов театър ще открие церемонията по връчване на наградата “Студент на годината" на Националното представителство на студентските съвети, която ще се проведе в навечерието на Националния празник в София. Пред най-добрите студенти на България Академичният танцов театър ще представи селекция шопски танци, които са подготвени специално за церемонията.

“Академичният танцов театър е творческата лаборатория на Варненския свободен университет, в която студентите от специалност “Хореография" реализират своите проекти. Гордост е, че Академичният танцов театър “Черноризец Храбър" беше селектиран за участие в церемонията “Студент на годината". Това вдъхновява студентите и ги провокира в техните творчески търсения", коментира доц. д-р Ивайло Иванов - директор художествено-творческа дейност на университета.

Тази година Академичният танцов театър отбелязва 25 години от създаването си. В продължение на четвърт век са реализирани множество впечатляващи концерти и спектакли в цялата страна. Театърът е носител на престижни отличия и награди в академичната, културната и образователната сфера. Той категорично защитава целите, заложени от създателите му проф. д.ик.н. Анна Недялкова и проф. Петър Ангелов, да популяризира най-добрите постижения на националната ни хореография в областта на българските сценични танци на фолклорна основа, да осъществява връзка с учебния процес и професионалната сценична практика на студентите от специалност “Хореография". Под ръководството на водещи преподаватели и професионалисти, в творческата продукция на Академичния танцов театър се отразяват съвременните тенденции в развитието на танцовото изкуство и се стимулира студентското творчество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).