Академия "Миротворци" тръгва от Варна в битка с агресията в училище, да ги подкрепим!

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
17:28 / 14.01.2020
4621
Проект на Институт "Итера" от Варна, застава на едно от челните пет позиции в платформата "Промяната". Той е избран сред 136 други, кандидатствали за подкрепа.

Проектът е с наименование "Академия Миротворци". От днес той попада в последния етап на състезанието, в който гласовете, които ще получи от широката общественост определят мястото, на което ще застане в състезанието.

За него може да гласувате от 14.01.2020 г до 00:00ч на 03.02.2020 на https://nova.bg/promyanata/akademiya-mirotvortsi.

Проектът тръгва от морската ни столица - Варна, но има за идея решаването на глобален проблем от национално значение. Той има амбициозната цел да помогне на хиляди ученици в българското училище, техните родители и учители, да спрат агресията сред подрастващите!

Идеолози на проекта са Лиляна Совава, Председател на Камара на медиаторите в България, учредител на Институт "Итера“ и Венета Иванова, член на УС на Камара на медиаторите в България и част от екипа на Институт "Итера“.

Те се борят светът на децата да бъде по-спокоен като ги учат да разрешават дълбоко вкоренени конфликти по метода на медиацията.

Училищната медиация се въвежда за първи път като подход за справяне с конфликтите в училище през 1980 година в САЩ. След отчитане на значително намаляване на агресията, поетапно стартират подобни програми по цял свят – Германия, Италия, Австрия, Словения, Унгария, Турция и много други.

Днес в "Академия Миротворци" има обучени 150 деца и младежи в метода на медиация. Те помагат на своите съученици да се справят по безконфликтен начин с конфликтни ситуации, които съпровождат масовото образование в цял свят.

Проектът има за цел да изгради култура на мира в училището, което е най-подходящото място за изграждането на емоционално интелигентни личности и развиването на техния личностен потенциал. Създавайки  мрежа от Миротворци на територията на цяла България, ще се случи онази качествена и системна промяна в образованието, която ще повлияе пряко на тенденциите за повишаваща се агресия в масовото образование като съдейства за нейното ограничаване.

Нека заедно да Спрем агресията в училище! Подкрепяйки проекта давате шанс и надежда на децата Миротворци, участници в него, да се преборят за техния по-добър свят! Те го заслужават!

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).