Акция по кръводаряване във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:39 / 23.12.2014
898
В Солидарен център - Варна, намиращ се на ул. София 1, ще се проведе кампания за кръводаряване в подкрепа на Районен център по трансфузионна хематология-Варна. Акцията ще се състои на днес от 9:30 - 13:00, съобщиха организаторите.

Мъжете могат да даряват кръв 5 пъти в рамките на една календарна година, а жените - 4 пъти, като интервалът между две кръводарявания трябва да бъде минимум 2 месеца. Два-три дни преди акта на кръводаряване човек трябва да се храни редовно и разнообразно - това заздравява силите на организма и повишава качеството на кръвта. Кръводаряването не трябва да се извършва на гладно. Кръводарителите получават 2 дни платен отпуск - чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда, подкрепителна закуска и подарък, а при изрично изявено желание и резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна на второ място по заплати в страната
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).