Al Di Meola с концерт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 13.10.2016
1423
Един от най-виртуозните съвременни джаз-фюжън китаристи Ал Ди Меола пристига на 2 ноември за концерт в зала 1 на Фестивален и Конгресен Център - Варна . Mузикантът ще представи последния си проект озаглавен "Елисиум".

Меола е американски фюжън и джаз китарист, композитор и музикален продуцент.
Започва кариера през 1974г.след покана от Чик Кърия да свири в групата му Return to Forever. През 1976 г. Меола издава първия си солов албум "Land of Midnight Sun", в който свирят Чик Кърия, Стенли Кларк, Джако Пасториъс и други големи джаз музиканти. 

Има издадени над 30 солови албума, както и над 20 колаборации.

Едно от големите му постижения е колаборацията му с китаристите Пако Де Лусиа и Джон Маклафлин, с които записват един от най-влиятелните албуми за много китаристи - албума "Петък вечер в Сан Франциско", издаден през 1981г.
Сочен за пионер в смесването на етно музиката и джаза, в продължение на десетилетия той експериментира със музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия изток, Бразилия, Африка и Балканите.

Няколкократно изнася концерти в България, включително с възстановеното китарно трио с Маклафлин и покойниия вече Пако де Лусия.

Настоящото турне е озаглавено " Elysium& More" и включва две дати в България - на 1 ноември в Бургас и 2 ноември във Варна.

Жителите и гостите на морската ни столица ще имат възможността да го видят за първи път на варненска сцена в компанията на италианския акордеонист Фаусто Бекалоси и барабаниста и перкусионист Петер Казас.

Пред тях триото ще представи последния солов албум от 2015, както и подбрани композиции от цялостното творчество Ал Ди Меола.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).