Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Александър Николов, "Български възход": Хората искат реално решаване на проблеми, които засягат ежедневието и доходите им!
Автор: Екип на Varna24.bg 08:25 / 26.09.2022Коментари (0)1011
© Фейсбук
Предизборната кампания и диалогът с хората не бих казал, че е лесен и това се дължи на ситуацията, в която се намираме, особено като се вземе предвид, че това са поредните парламентарни избори за последните две години. Доверието в политиците е изцяло изчерпано и хората търсят диалог за решаване на реалните проблеми, които засягат семейния бюджет и ежедневието им.

Това коментира за Varna24.bg Александър Николов, водач на листата на КП "Български възход“ в 3 МИР – Варна.

Той посочи, че основните теми, които жителите на областта поставят пред кандидатите за народни представители са свързани с притесненията им относно увеличаващата се инфлация, посрещането на зимния сезон и разбира се защитата на доходите им.

"Това са важните теми за хората и ние трябва да се фокусираме върху тях. Точно те трябва да бъдат обсъждани и дискутирани между представителите на политическите партии“, коментира Николов.

Той добави, че след 32 години на преход настоящата ситуация е уникална с това, че проблемите на хората са проблеми и на малкия и среден бизнес, а в голяма степен и на едрия бизнес.

"Ситуацията, в която се намираме, проблемите със сигурността на доставките и цената на енергоносителите, проблемите с нарастващата инфлация, проблемите при борбата със спекулата, проблемите с работните места и с доходите – те касаят абсолютно всеки един от субектите, участващи в икономическия и социалния живот на държавата. И веднага обяснявам защо. Енергоносителите и тяхната цена са определящи, както за структурата на нашата икономика, но така също и за възможността на нашата индустрия да работи и генерира печалби, да покрива разходите си, да осигурява работна работни места и най-важното – да дава краен продукт, който може да достигне до потребителите на цени адекватни на техния доход.

Настоящата ситуация поставя пред нас проблеми с национално значение. Именно това прави тези избори малко по-специални. Затова и нашият фокус в тази кампания е какви следва да бъдат мерките на регионално и национално ниво, както и на ниво Европейски съюз и какви реформи трябва да бъдат предприети, за да можем да посрещнем текущите предизвикателства, пред които сме изправени.

Нужно е да се намерят решения на регионално и национално ниво, в краткосрочен срок, които не само да ни прекарат през кризата, но които решения да ни изведат от нея по-силни. Трябва да заемем мястото си в света, който не спира да се развива във всяка една сфера и което място ще ни осигури икономически растеж в дългосрочен план. Ако успеем да го направим ще дойде решението и на един от най-сериозните проблеми, с който ние се сблъскахме по време на прехода – демографската криза“, категоричен бе Николов.

По отношение на доходите във Варна и региона, Александър Николов коментира, че това е много важен акцент в програмата на "Български възход“.

"Това е един от нашите основни приоритети. Трудно може да се говори за изравняване на доходите между София град и провинцията. Но в момента наблюдаваме една негативна тенденция – нарастване на заплатите и заетостта в София, а от другата страна една провинция, която не само изостава в доходите, но и се обезлюдява. Затова нашата амбиция е в следващия 4-годишен мандат да разчупим този тренд с национална политика, която ще доведе до там, че в един средносрочен период ще видим обратна тенденция. Заплатите във Варненския регион и в провинцията ще започнат да съкращават разликата в доходите и ще започнат да догонват тези в столицата. По този начин младите хора ще изберат да останат да живеят в държавата си и извън столицата", каза още Александър Николов.

Повече вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 865
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/145 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: