Александър Николов, "Български възход": Време е доходите във Варна и региона да догонят тези в столицата!

Автор: Екип на Varna24.bg
Коментари (0)
08:30 / 15.09.2022
1245
Доходите изостават от нарастващата инфлацията, и покупателната способност на българите намалява. Обясненията на  последните управници не кореспондират с реалната ситуация, с последиците за семейните бюджети на българските граждани. Това заяви водачът на ПП "Български възход“ в 3 МИР – Варна Александър Николов.  

Той посочи, че в момента виждаме как потребителската кошница се свива, а цените продължават да растат. Реален е рискът хората да започнат да просрочват плащанията по кредите си, да свиват разходите си, само, за да могат да си купят най-нужното, за да покриват минималното потребление.

"Варна е голям град, в който картината се влошава, в малките населени места ситуацията е критична. Когато посещаваме по-малките общини, в тях се усеща апатията и отчаянието. Посоката следва да е друга – доходите във Варна и региона следва да започнат да настигат тези в столицата, а не да изостават, каквато е ситуацията към момента.

Всичко това е обвързано и с цената на енергоносителите, които са основа на ценообразуването на крайния продукт и основен източник на работа на предприятията“, допълни  Николов.

Александър Николов коментира още, че категорично подкрепя думите на ген. Стефан Янев, който разкритикува четворната коалиция с думите, че бившите управляващи демонстрирали неуважение към държавата, оставили двуцифрена инфлация и заплахата от глад и студ.

"Не случайно Стефан Янев посочи, че би тръгнал на разговори с всички доставчици на газ, включително и "Газпром", ако стане премиер. Досега сме платили по-висока цена за получения газ, в момента, и вероятно ще платим по-висока цена за зимата, но има да платим една сметка за неползваните количества по договор. Ако не осигурим евтин газ за зимата, инфлацията ще се задълбочи и хората ще усетят обедняването още по-силно“, категоричен е Николов.

По отношение на доходите той посочи, че  резултатите, с които правят кампания доскоро управляващите, са счетоводни, но не реални – действителността сочи свиване на семейния бюджет и покупателната възможност.

"Реално в момента българите обедняват, а кризата се задълбочава. Размерите на приходите, са на база увеличаващата се инфлация, а не увеличение на покупателната сила. Налице е обедняване, а не обогатяване на българските граждани. Домакинствата виждат в реално време свиването на кошницата при всяко влизане в магазина и няма политическо говорене, което да промени тези реалности“, каза още водачът на листата на "Български възход“ в морския град.

Николов посочи, че именно това е проблем, който притеснява обществото и мерките в тази насока трябва да са бързи и ефективни, особено, когато зимата е на прага.

"Овладяването на инфлацията и разрешаването на енергийната криза – това  са  двата основни приоритета пред всеки кандидат в тази изборна кампания. Редовно дават за пример и другите държави в ЕС, където инфлацията също е висока, но по отношение на покупателната способност ситуацията е несъпоставима. На преден план трябва да бъде изведена защитата на семейния бюджет, а не политическите спорове и търсенето на рейтинг със счетоводни трикове“, категоричен е Александър Николов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (865):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).