Алексей Шмитов гостува с органов концерт във Варна на 22 юли

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:53 / 01.07.2016
1155
Алексей Шмитов - органист, пианист, композитор, лауреат на международни конкурси, старши преподавател в Московската консерватория и Руската академия за музика "Гнесини", ще гостува във ФКЦ Варна на 22 юли.

Сред най-ярките страни на изпълнителското майсторство на Алексей Шмитов са произведенията на И.С.Бах и френската романтична музика.

Свирил е концерти като соло практически във всички руски градове, където има концертни органи. Негови концерти са звучали в най-добрите зали на Русия, като зала Болшой на Петербургската академична филхармония "Шостакович", зала "Капелла" в Санкт-Петербург, Болшой и Малый зали на Московската консерватория, зала "Чайковски", Светлановска зала в московския Международен дом на музиката и други.

Гастролирал е във Финландия, Холандия, Франция (в църквата Нотр Дам в Париж, катедралите в Дижон, Руан, Бордо...), Италия, Швейцария, Литва, Латвия (Рижский Домский собор), Израел, Ливан и Сирия. Постоянен участник в различни международни фестивали - в Шотландия, Португалия, Германия. Член е на журита на руски и международни конкурси.

Артистът е доказал себе си не само като великолепен солист, но и изкусен ансамблист. Постоянен партньор на Шмитов е забележителният виолончелист з.а. на Русия А. Загоринский, с който Алексей записва 7 компактдиска (сред тях: диск-монография на С.Рахманинов, диск на Е.Денисов - виолончело и фортепиано).

Музикантът успешно съчетава активна гастролна дейност с педагогическа. От 2005 г. работи като преподавател по орган, а също води лекции по методика на органовото изпълнение в катедрата за орган и клавесин в Московската държавна консерватория "П.И. Чайковски" и Руската академия за музика "Гнесини".

От 2008 год. Алексей Шмитов е член на Съюза на композиторите в Русия. Сред неговите съчинения са произведения от кантатно-ораториалния жанр, за камерен оркестър; вокални и органови композиции.


Билетите за органовия концерт на Алексей Шмитов на 22 юли в зала 1 на ФКЦ Варна са в продажба - на билетния център на ФКЦ и онлайн на www.fccvarna.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена за утре!
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).