Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Алея на книгата във Варна може би ще запази традиционното си място
Автор: Екип Varna24.bg 12:45 / 04.07.2023Коментари (7)1656
© Varna24.bg
Алея на книгата във Варна, на традиционното й място - по протежение на бул. "Сливница", може би ще има и през тази година . Това към момента стана ясно от думи на представители на асоциация "Алея на книгата" (АБК), които днес дадоха пресконференция в морския град, предаде репортер на Varna24.bg. Броени минути преди началото й от Общината са звъннали и казали, че са склонни да променят своето становище, относно провеждането на изложението на книгите на това място, с малки промени и с редуциране на шатрите. Така към момента не е на 100 процента ясно, дали ще има или не Алея на книгата 2023 във Варна.

Припомняме, че до казуса се стигна, след като Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) реши всички събития да бъдат изместени от тази част на града. Бяха им предложени други места: по протежение на бул. "Княз Борис" (от хотел "Черно море" до храм "СВ. Николай", на площад "Независимост", на ул. "Михаил Колони", в градинката между сградата на Общината и Регионалния исторически музей). На последното място в момента се провежда подобно мероприятие.  От Асоциацията отказали, тъй като хората - и варненци, и гости на града, били свикнали с бул. "Сливница". Освен това там те разполагат шатрите си върху 400 квадрата, а край Общината мястото е само 220 квадратни метра.

От АБК, която организира мероприятието, считат, че не налага промяна на мястото на събитието. Дори напротив. Мотивите, посочени в решението на ЕСУТ, смятат за недоказани и неподплатени. с конкретни факти. Твърдението, пишат от Асоциацията, че Алеята пречи на варненския бизнес, изказано от г-жа Десислава Борисова в разговор при г-н Коста Базитов (зам.кмет на Варна), не отговаря на истината. Това става видно, допълниха от Асоциацията, от тяхна проверка в търговските обекти по Ларгото. Управители и собственици били единодушни, че по време на изложението имат повишение на оборота.

От асоциация "Българска книга" допълниха, че нямат проблеми с Общината, а единствено с ЕСУТ. Потвърдиха думите на представители на общинския билдинг, които вчера дадоха пресконференция по казуса, че са получавали финансова подкрепа от Общината. Казаха, че не са плащали за тротоарно право. Подчертаха, че това е културно събитие, и освен че хората го търсят, то и трябва да бъде подпомагано от местната власт.

На пресконференцията днес във Варна присъстваха Десислава Алексиева - председател на УС на АБК; Василка Ванчева - член на УС на АБК и организатор на “Алея на книгата" - Варна; издатели от Варна и региона.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
0
 
 
Като ти е тясно и потно не ходи там бе, мен. Варна е голяма, има и други улици.
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
0
 
 
Абе, безпросветници това е само 10 дни, какво ви пречи. Голяма част от хората на Варна чакат това събитие, защото тук е цялото наличие на книги от всички издатели и се купуват книги с отстъпка. Не ви пречат сладоледите и другите сергии, а книгите. Срам! Книгата е светлина, а не ракията. Позор! Наистина ли сме земя на Кирил и Методи?
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
0
 
 
Моля ви, нека не е там. Там е ужас. Тъпка, теснотия и олигофрения. Не знам кой нормален и четящ човек ще се бута като в пого, за да си купи книга от там. По-добре онлайн или от книжарница далеч от тази лудница
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Войната в Украйна
Мюсюлманите честват Курбан байрам
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: