Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Алея на книгата" във Варна предлага лятна среща с хиляди заглавия, автори и книгоиздатели
Автор: Екип на Varna24.bg 08:20 / 27.07.2022Коментари (0)1109
©
Следващата спирка на пътуващото изложение "Алея на книгата“ ще бъде от 29 юли до 7 август във Варна. Хиляди редки и нови заглавия ще очакват читателите на пешеходната зона на бул. "Сливница“ (между хотел "Черно море“ и Фестивален и конгресен център - Варна) всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

Събитието е част от #КаузаГРАМОТНОСТ на Асоциация "Българска книга (АБК).

Официалното откриване на литературното събитие е в 18:00 ч. на 29 юли в Литературния кът, а от 17:30 ч. в Голям арт салон на Радио Варна издателка къща "Хермес“ ще представи "Пепел от мислеща тръстика“ на Неда Антонова. Час по-късно издателство "Жанет 45" организира среща с Аксиния Михайлова в Литературния кът, а от 19:00 ч. отново в Голям арт салон на Радио Варна ще се състои премиерата на "Късна смърт“ от Иван Станков и издателска къща "Хермес“.

На следващия ден - 30 юли (събота) Светлозар Желев представя сборника "Любовта за напреднали“ на издателство "Колибри" от 17:15 ч. в Литературен кът, а в 19:00 ще са в The Bookstore. В 18:00 ч. в Литературния кът издателство "Ерове“ ще ни срещне с Наталия Бояджиева и "Лицата на Филипините“, а в 19:00 часа "Жанет 45“ организира среща с Мария Донева.

На 31 юли (неделя) от 17:00 ч. издателство "Меченосец“ ни кани на среща с автограф – "Опашати непознати". Заповядайте да се запознаете с косматите герои от книгата "Опашати непознати" и да почетем заедно. Очаква ви лична среща с автора и възможност за автограф. Събитието е подходящо за деца между 4 и 8 години и техните придружители. Час по-късно ще има и атрактивна кучешка работилница с "Опашати непознати" - ще оцветяваме и творим симпатични кученца, вдъхновени от историите в книгата.

На 1 август (понеделник) стартираме в 19:00 ч. в Литературен кът с представяне на книгата "Кой припка за рибка. Кученцето Чарли“ на Петя Александрова и художника Невена Ангелова. Книгата бе отличена от Мюнхенската библиотека като една от 200 най-значими издания за 2021 година. Представя издателство "Ина“.

На следващия ден - 2 август (вторник) от 18:00 ч. в Литературния кът издателска къща "Персей“ ще ни срещне с романа "Последна молитва" – новата книга на Боян Боев, автора на "Сайбиевата невеста“. Красива и въздействаща творба за българската свобода, но също и за обречената любов, за трагичната съдба и робска орисия. Ще се потопим в елегичната атмосфера на предосвобожденска България. Час по-късно, от 19:00 ч. ИК "Знаци“ ще представи "От Помпей до Лилит“ – новите книги на Живка Иванова и Ирен Петрова – "Pompeii Red“ и "Скъпа Лилит“. 

3 август (сряда) предлага наситена културна програма. От 10:00 до 14:00 ч. на шатра №12 на издателска къща "Знаци“ ще ни очакват за автографи Живка Иванова и Ирен Петрова ("Pompeii Red“ и "Скъпа Лилит“). Ще бъдат там и малко по-късно - от 16:00 до 20:00 ч. за тези, които не са имали възможност да се срещнат с тях по-рано през деня. 

От 11:00 ч. на Литературния кът издателство "Атеа“ ще ни учи как да оцеляваме при всякакви условия и навсякъде в предизвикателства за скаути и ролеви игри. От 18:30 ч. в Концертно студио - Радио Варна ще се състои премиера на книгата "Древните цивилизации по българските земи и приносът им за културите в Европа и света". Среща-разговор с д-р Светослав Попов: "Варна - люлка на халколитната култура, траки и пратраки в Източните Балкани“, както и представяне на книгата на Павел Серафимов "Неразказаната история на траките“. 

Среща с Ивелина Радионова - в 19:00 ч. на Литературния кът. Една от най-четените български авторки днес ще представи трите си книги, които спечелиха читателите. "Алтъна“ те кани да погледнеш света през други очи и да разбереш, че колкото сме различни, толкова сме и еднакви, когато пуснем доброто в душите си. "Обич“ и "До Боянския майстор“ са истории за любовта, трепереща, както свещица в пряспа, и едновременно с това достатъчно смела, за да премине през трудностите на битието.

На същото място час по-късно издателство "Клевър Бук“ ни вдъхновява за учене чрез игри. Малките читатели ще разберат колко е забавно да знаеш и можеш повече, както и колко е важно да споделяш игрите си с приятели. Умните забавления и искреният смях – гарантирани! Ще има награди и подаръци. 

На 4 август (четвъртък) програмата започва в 11:00 ч. в Литературния кът със състезание "Любими детски герои и животни“, организирано от издателство "Атеа“ - тестове за детската фантазия и любознателност. Детски интервюта с писателя Асен Сираков. Викторина с награди и ваучери за книжки с лакомства. В 18:00 в Концертно студио - Радио Варна ще се срещнем с Изабела Шопова, която представя "Подир сянката на кондора“ на издателство "Колибри“. 

По същото време в Литературния кът е представянето на романа "Белези от рая“ на Добри Станчов - вече е познат на българските читатели под псевдонима Дого Танкарт. Една легенда за събития, разиграли се край Каварна, го вдъхновява да напише роман за Добруджа през 30-те години на XX век. За целта той се връща към историите, които неговите дядовци са му разказвали, докато е бил дете, към езика, с който е израснал – езикът на старите българи, езикът на изчезващото добруджанско село. Така се ражда "Белези от рая“ - вълнуващ роман за стремежа към истината, силата на любовта и белезите, които всички носим в душите си. Представя издателство "Лемур“. Час по-късно, в 19:00 ч. е представянето на книгата "Тихо! За това не се говори“, която третира проблема със затлъстяването. Ще присъства авторът Десислава Христозова. Редактор на книгата е Мира Добрева. Представя издателство "AMG Publishing“. 

Петъчният 5 август ни посреща в Литературния кът в 17:00 ч. с "Брюксел, разголен" - роман на Ирина Папанчева, представен от издателска къща "Знаци“. В 18:00 ч. стартира съвместно събитие на издателствата "Андари“ и "Хелиопол“ - Български исторически четения – обзор, а от 19:00 ч. книгата на Веселин Трайков "Раковски и балканските народи“ ще бъде представена от издателство "Хелиопол“. По същото време в The Bookstore Мария Касимова представя "Монолози“ на издателство "Colibri", а час по-късно в Литературния кът издателство "Лексикон“ ни среща с легендарния радиоводещ и журналист Константин Тилев и неговата космическа опера "Омала“. 

Събота и неделя предлагат на книгоманите финални събития в Литературния кът. На 6 август (събота) от 17:00 ч. издателство "ЙоЙо книги за деца“ ще представи дебютния детски роман "Руби“ на Бистра Божикова и илюстратора Лусина Терзиян. Малко по-късно, от 19:00 ч., от издателска къща "Знаци" ще представят новата книга "Пясъчни ветрове“ на Хайри Хамдан – поет и преводач, носител на Международната литературна награда "Пеньо Пенев“ за 2020/2022 г. 

"Алея на книгата“ - Варна’2022 приключва на 7 август (неделя) с представяне на Литературен клуб "Орбита“ – Варна от 16:00 ч. и разговор за книгите "Глина" на Виктория Бешлийска и "Където пеят раците" на Дилия Оуенс.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: