Американци ще осиновят второ дете със синдром на Даун от Дома във "Виница"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
09:37 / 14.06.2018
5369
Американци заявиха желанието си да осиновят дете със синдром на Даун от Дома за медико-социални грижи за деца във варненския квартал "Виница“. Младото семейство вече има един син, който е осиновен от Дома и също е със синдром на Даун.

"Осиновихме Дани, когато беше на годинка и половина. Той се адаптира прекрасно. Здрав е, щастлив е и където и да отидем е много харесван“, разказаха Джийн и Даниел. Те споделиха, че за първи път са видели момченцето си на рождения ден на таткото Даниел. "В този ден получихме на имейла си писмо от осиновителска агенция със списък с деца със специални нужди. Ние предварително знаехме, че искаме да осиновим детенце със синдром на Даун. И когато видяхме Дани в списъка, веднага усетихме, че той е нашето дете“, обясни Джейн. Тя добави, че наскоро от същата агенция са се свързали с тях и са им показали друго момченце – А.И. "Веднага познахме, че това е Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, познахме и педагожката от снимката. Влюбихме се и в детето. Искаме да го осиновим и сме много щастливи, че с Дани имат сходна съдба“, каза още Джейн.

"Всички, които се грижим за слънчевото ни момче А.И. и го дарихме първи с любовта си, сме щастливи, че той ще има ново семейство, с истинска мама, татко и брат“, сподели д-р Стефка Джанкова, директор на Дома за медико-социални грижи за деца - Варна. "Благодарни сме на Джейн и Даниел, че що го направят завинаги част от живота си, също както Дани. Желаем му щастливо и пълноценно бъдеще“, добави тя.

Джейн и Даниел коментираха още, че децата със синдром на Даун са като всички останали. Дани им носи само радост и се справя много добре. Дори ходи на музикални занятия в местната библиотека. Родителите са оптимисти за бъдещето му, тъй като в Щатите хората със синдром на Даун са приети от обществото, често са наемани на работа в търговски обекти, в кафенета с персонал само от хора със синдрома, а някои дори стартират собствен бизнес с ръчно произведени артикули.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).