Американски вицеадмирал очерта във Варна заплахите пред черноморските държави

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:03 / 18.11.2015
824
Миграционният натиск, трафикът на хора и оръжие, както и контрабандата са най-големите заплахи пред мира и сигурността за страните в Черноморския регион. Това заяви при посещението си във Варна командващият Шести флот на САЩ вицеадмирал Джеймс Фого, който добави, че всяка опасност за търговските кораби трябва да бъде взета под внимание и неутрализирана.

"Морската безопасност е водещ приоритет за нас и се надявам да спомогнем за установяване и поддържане на мир и сигурност в региона. Нашето присъствие в Черно море ще продължи", обяви Фого. Той допълни, че през 2010 г. в Черно море американските ВМС са имали само един постоянно назначен кораб, а сега разрушителите са четири.

Въпросите за сътрудничество с Русия в борбата срещу "Ислямска държава" не касаят военните, а се решават от политиците, каза още вицеадмиралът.

Терористичните действия в Европа и Близкия Изток са сред темите, които Джеймс Фого ще обсъжда с командира на ВМС контраадмирал Митко Петев по време на визитата си във Варна. Двамата ще дискутират и "текущите конфликти в Черноморския регион, които са предизвикателства от конвенционален и хибриден вид".

В програмата на американския вицеадмирал са включени посещения на военноморската база във Варна и на Военноморското училище "Никола Й. Вапцаров".

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).